Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

O companie şi-a concediat 900 de angajaţi în timpul unei şedinţe pe Zoom: Sunteţi ghinionişti

0
6 Dec 2021 10:02:31
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

O companie şi-a concediat 900 de angajaţi în timpul unei şedinţe pe Zoom, şeful spunându-le că sunt „o parte din grupul de ghinioniştii care e destituit”.

Vishal Garg, CEO al companiei de creditare Better.com, a anunţat în cadrul unui webinar pe Zoom că aproximativ 9% dintre angajaţi sunt concediaţi.
 
El a informat brusc mai mult de 900 de angajaţi că rămân fără locuri de muncă înainte de Crăciun.
 
„Dacă vă aflaţi aici, sunteţi parte din grupul ghinionist care e destituit”, a spus Garg, citează CNN. „Angajamentul vostru va fi încheiat cu începere imediată”.
 
Garg le-a spus că ar trebui să se aştepte la un e-mail din partea departamentului de Resurse Umane care va oferi detalii legat de beneficii şi compensaţii.
 
„Să fii nevoit să faci concedieri este dureros, mai ales în această perioadă a anului”, a spus Kevin Ryan, CFO, într-un comunicat.
 
Garg a citat eficienţa pe piaţă, realizările şi producătivitatea ca motive din spatele deciziei de concediere. 
 
Fortune a scris ulterior că Garg i-a acuzat pe angajaţi că au furat de la colegi şi clienţi, că au fost neproductivi şi au lucrat doar câte două ore pe zi.
 
„Este a doua oară în cariera mea când fac asta şi nu vreau să fac asta. Ultima dată când am făcut-o, am plâns”, a spus Garg în scurta videoconferinţă.
 
Compania, susţinută de Softbank, a anunţat în luna mai că devine publică prin SPAC şi săptămâna trecută a primit 750 de milioane de dolari bani gheaţă ca parte a înţelegerii. Compania se pregăteşte să aibă mai mult de 1 miliard de dolari în bilanţul contabil.
 
Anterior, Garg a fost implicat într-o controversă, potrivit unui e-mail obţinut de Forbes. „Sunteţi al naibii de înceţi. Sunteţi nişte delfini tâmpiţi... Opriţi, opriţi asta acum. Mă faceţi de râs”, le-a scris el angajaţilor.
 
În august, Daily Beast a scris că unul dintre angajaţii loiali lui Garg a primit cadouri importante, precum acţiuni în valoare de milioane de dolari. Acea persoană a fost apoi plasată în concediu administrativ pentru intimidare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările