Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

O faimoasă companie de rezervări hoteliere taie mii de locuri de muncă din cauza pandemiei

1
4 Aug 2020 19:26:05
Autor: Elena Deacu
Booking FOTO 123 RF
Booking FOTO 123 RF

Site-ul de rezervări de hoteluri Booking.com urmează să reducă numărul de angajaţi cu 25%, din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus.

Compania cu sediul în Amsterdam a anunţat că va renunţa în total la 4.375 de angajaţi din cei circa 17.000 pe care îi are în prezent la nivel mondial. Marţi dimineaţă, personalul a fost informat despre tăierile de locuri de muncă.

„Din păcate, din cauza crizei corona, la fel ca multe alte organizaţii de turism, trebuie să facem pasul foarte dificil de a mişcora forţa de muncă globală, această mişcare urmând să afecteze până la 25 la sută din forţa de muncă globală”, a declarat un purtător de cuvânt al Booking.com.

Potrivit acestuia, deşi compania a făcut multe pentru a salva cât mai multe locuri de muncă posibil, este necesară o restructurare în linie cu viitorul industriei de turism.

Booking.com a înregistrat o pierdere de aproape 700 de milioane de euro în primul trimestru, în contextul în care rezervările de cazare au scăzut cu 85% la nivel mondial.

Fondată în 1996, Booking.com oferă aproximativ 28 de milioane de cazări pe site-ul său, care este disponibil în 43 de limbi.

Prin acest plan de disponibilizare, compania calcă pe urmele altor platforme online precum Airbnb şi TripAdvisor, care au anunţat, de asemenea, concedierea a aproximativ 25% din forţa de muncă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Carmic
5.08.2020, 12:40:18

Se pare ca in Olanda e groasa rau criza economica din cauza covid, mai intai Damen, acum Booking? ce-o sa faca Rutte?, pierde alegerile?, cred ca l-au ajuns afuriseniile romanilor.

Modifică Setările