Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Pandemia a prăbuşit veniturile Airbnb

0
13 Aug 2020 09:10:07
Autor: Afrodita Cicovschi

Pandemia de coronavirus a prăbuşit veniturile Airbnb, compania de închiriere a spaţiilor de cazare în locuinţe şi hoteluri înregistrând o scădere de 67%, scrie Bloomberg, citat de news.ro.

Veniturile companiei de închirieri de locuinţe pe termen scurt Airbnb au scăzut cu 67% în trimestrul al doileaa, din cauza numărului mic de călători în perioada pandemiei de coronavirus, dar planurile pentru listarea la bursă până la sfârşitul acestui an sunt încă valabile, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.
 
Airbnb a obţinut venituri trimestriale în valoare de 335 de milioane de dolari, în declin accentual comparativ cu veniturile de pesgte 1 miliard de dolari obţinute în intervalul similar al anului trecut.
 
Pierderile înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare se ridică la 400 de milioane de dolari.
 
Unele semne de redresare au apărut spre sfârşitul trimestrului, rezervările fiind în iunie cu 30% mai mici faţă de aceeaşi lună a anului anterior, comparativ cu un declin anualizat de 70% în luna mai, potrivit raportului financiar publicat miercuri.
 
Airbnb a refuzat să comenteze.
 
Planurile companiei de înscriere la bursă, una dintre cele mai aşteptate listări de acţiuni din acest an, survin într-o perioadă în care afacerile de închirieri de locuinţe sunt grav afectate de pandemia care a obligat milioane de oameni să îşi amâne călătoriile.
 
Airbnb este pe cale să depună documentele de listare a acţiunilor la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare, spre sfârşitul lunii august, potrivit unor informaţii apărute marţi în presă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările