Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Pfizer face concedieri la centrul de distribuţie din Belgia şi transferă activităţile în România

56
4 Mar 2021 19:19:01
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Grupul farmaceutic american Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuţie de la Zaventem (Belgia), urmând ca o parte din activităţile acestui punct de lucru să fie relocate în România. Sindicatele sunt revoltate de decizia grupului, mai ales că aceasta survine în plină pandemie.

Potrivit unor surse sindicale, aproximativ 38 din cei 238 de angajaţi ai centrul de distribuţie din Zaventem (Belgia) ar urma să fie concediaţi. Motivul avansat de conducerea companiei ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionării la Bucureşti (România), scrie Agerpres, care citează cotidianul La Libre Belgique.
 
Sindicatele sunt şocate de anunţul făcut de Pfizer, unul din marii producători de vaccinuri împotriva COVID-19, în plină pandemie.
 
"Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care lucrează la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri vaccinuri împotriva COVID-19", a declarat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.
 
De cealaltă parte, conducerea companiei invocă optimizarea organizării. "Încercăm în permanenţă să optimizăm organizarea lanţului de aprovizionare mondială. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai bine resursele, să îmbunătăţim eficacitatea proceselor, continuând în acelaşi timp să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea să se traducă prin redistribuirea unui număr de funcţii din cadrul lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse", a declarat un purtător de cuvânt de la Pfizer.
 
Grupul farmaceutic american Pfizer are în prezent aproximativ 2.500 de angajaţi în Belgia, repartizaţi la patru locaţii:  Anderlecht (centru de cercetare clinică), Ixelles (sediu administrativ şi comercial), Puurs (centru de producţie) şi Zaventem (centru de distribuţie). 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

56 Comentarii

acamas nikos
4.03.2021, 19:29:48

sper sa dea faliment toate companiile astea cu vaccinurile lor care sunt experimentale , oricum nu ma vaccinez .

-13 (37 voturi)
emoji
4.03.2021, 19:40:01

Pfizer produce Viagra, deci, nicio sansa.

+12 (18 voturi)
emoji
4.03.2021, 19:36:39

Stirea internationala mentioneaza concedierea a 38 din 200 si ceva de salariati in centrul logistic precizat. Treaba buna pentru romani, vin ceva banisori pe aici. Nu cred ca la dimensiunea asta este o optimizare capitalista de costuri si romanii or sa faca treaba belgienilor, fara niciun ban in plus. Oricum ar fi, este un exercitiu bun de imagine pentru Romania.

+1 (7 voturi)
acamas nikos
4.03.2021, 19:43:41

intrebare ? De ce mas vaccina cu un vaccin care nu stiu nimic despre el si pe deasupra si experimental .

-10 (22 voturi)
Tomescu Tom
4.03.2021, 19:46:40

Sindicatele belgiene .. ar trebui să cheme sindicatul de la Metrorex în ajutor ... :))) Dau ăștia cu alde Pfizer de pământ ..de le merg fulgii .. :)))

-6 (22 voturi)

Vezi toate comentariile (56)

Modifică Setările