Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Piaţa globală a forţei de muncă: 52 de milioane de oameni vor rămâne fără job-uri în acest an, dublu faţă de estimarea precedentă

1
18 Jan 2022 08:42:26
Autor: Afrodita Cicovschi

Piaţa glocală a forţei de muncă nu îşi va reveni nici în acest an, potrivit unui raport al Organizaţiei Internaţionale a Muncii care arată că 52 de milioane de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, dublu faţă de estimarea precedentă privind anul 2022, scrie Reuters.

Problemele vor continua şi în 2023, când încă vor fi aproximativ 27 de milioane mai puţine locuri de muncă, susţine OIM, care avertizează asupra redresării "lente şi nesigure", în raportul pe 2022 privind perspectivele sociale şi ale pieţei muncii.
 
"Perspectivele pieţei muncii la nivel global s-au deteriorat de la precedentele previziuni ale OIM, o revenire la performanţa de dinaintea pandemiei va rămâne probabil greu de realizat pentru cea mai mare parte a lumii în următorii ani", se arată în raport.
 
Directorul general Guy Ryder le-a spus jurnaliştilor că există nenumăraţi factori care au determinat revizuirea datelor, "în special continuarea pandemiei şi variantele sale, mai ales Omicron".
 
Per ansamblu, OIM estimează că pe plan mondial aproximativ 207 milioane de persoane vor fi în şomaj în 2022. Instituţia avertizează că impactul va fi semnificativ mai mare deoarece mulţi oameni au părăsit piaţa muncii şi încă nu au revenit.
 
Totuşi, proiectatul deficit privind orele lucrate în 2022 reprezintă o îmbunătăţire faţă de 2020 şi 2021.
 
OIM estimează că în 2021 au fost aproximativ 125 de milioane mai puţine locuri de muncă, comparativ cu nivelul de dinaintea pandemiei, iar în 2020, cu 258 milioane mai puţine.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Neamtul551
18.01.2022, 12:54:37

Cred ca se refera la asia rusia sau africa că in majoritatea tarilor europene si SUA este o criza groaznica de angajați in Anglia de ex dezastru in Germania e o criza uriasa de angajati vrea sa aduca masiv din asia sau america de sud in Romania e criza de angajați anul asta vrea sa aduca o suta de mii din lumea a treia,ceea ce este criminal dar nu intru in detalii ideea e ca nu stiu la ce țări se refera articolul de mai sus care e vag si plin de generalități un fel de daca si poate bla bla bla

Modifică Setările