Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Prima bancă din lume care-şi taxează clienţii bogaţi, în loc să le plătească dobânzi la depozite

3
21 Aug 2019 13:25:55
Autor: Afrodita Cicovschi

Una dintre cele mai cunoscute bănci din Europa a anunţat că va cere clienţilor săi bogaţi, persoane fizice, să plătească pentru a putea avea un depozit bancar, în loc să le plătească dobândă, informează Reuters.

Anunţul Jyske Bank vine la mai puţin de două săptămâni după ce aceeaşi bancă a lansat primul credit ipotecar din lume cu dobândă negativă.
 
Jyske Bank a precizat că va introduce o dobândă negativă de 0,6% pentru clienţii săi care au depozite bancare de peste 7,5 milioane coroane daneze (1,1 milioane dolari). În aceste condiţii, un client al Jyske Bank care are un depozit de 10 milioane de coroane va trebui să plătească băncii suma de 15.000 de coroane pe an.
 
"Mediul de dobânzi negative care a afectat piaţa din Danemarca începând din primăvara lui 2012, şi care a suferit doar o întrerupere în 2014, pare acum să fie unul de natură permanentă", a declarat directorul general de la Jyske Bank, Anders Dam, citat de Agerpres.
 
Danemarca a fost una din primele ţări care în 2012 au introdus dobânzi negative. De asemenea, la începutul acestei luni Jyske Bank a devenit prima bancă din lume care oferă o dobândă negativă de minus 0,5% la un credit ipotecar pe zece ani, ceea ce înseamnă că practic banca este dispusă să plătească clienţilor pentru ca aceştia să împrumute bani pe o perioadă de 10 ani.
 
Chiar dacă cea mai mare bancă din Danemarca, Danske Bank, nu are intenţia de introduce dobânzi negative la depozite însă grupul elveţian UBS a anunţat că va introduce o dobândă negativă de 0,75% pentru clienţii bogaţi care depozitează mai mult de două milioane de franci la băncile sale din Elveţia. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Tomescu Tom
21.08.2019, 17:47:10

CĂMĂTARI ... mână în mână cu cei de la guvernare .... :)))) Guvernanți care te obligă să ai cont la cămătari ... ca să exiști ... :))) . Cămătari care au introdus banii de hârtie, fără valoare ... fără nici acoperire , în afară de cerneala tipografică .... . :))))..... Auzi tu ....relaxarea masei monetare ...:)))...atunci când se apucă să tipărească " bani " in nestire :)) . Cum să nu fie putrezi de bogați , când au tiparnița de bani la dispoziția lor ??????????

POLITICALLY INCORRECT
22.08.2019, 01:01:41

AUD DES EXPRIMARI DIN ASTEA...SAVANTE... CRESTERE NEGATIVA... DOBINDA NEGATIVA...IN MOD SIGUR AIA VOR FACE ALTCEVA CU BANII, DECIT SA SE LASE JUPUITI...

Maleficio Decenu
24.08.2019, 12:23:12

No fraților e timpul să-i punem la saltele cel puțin să încălzească, cumparați obiecte de valoare bijoux, tableaux sau mai practic în cadă să faceți baie să avem cel puțin o satisfacție.Cineva distruge capitalismul.

Modifică Setările