Profitul giganţilor IT se măsoară în mii de dolari pe secundă INFOGRAFIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giganţii din domeniul IT sunt vedetele burselor la începutul acestui an. Nu este de mirare, dacă ţinem cont de profiturile uriaşe pe care le-au anunţat pentru 2015.


Este evident cât de mult şi mai ales cât de profund a transformat modul de viaţă modern posibilitatea de a transfera şi stoca cantităţi imense date, practic pe gratis. Revoluţia din tehnologia informaţiei ne-a oferit o paletă întreagă de beneficii şi de noi posibilităţi, pentru la un preţ accesibil oricui.
Aproape gratis, ne putem conecta la o bibliotecă globală a cunoaşterii umane. Noile aplicaţii, care oferă un număr impresionant de posibilităţi pot fi utilizate la tarife mai mici de un euro pe lună, care nici nu se simt în bugetul lunar.
În acelaşi timp, putem comunica din orice colţ al planetei cu prietenii sau familia, fără nici o taxă, prin intermediul reţelelor sociale, email sau alte canale digitale.
Trăim într-o societate informaţională, cu posibilităţi de  comunicare şi de informare, care n-au echivalent în istoria omenirii, datorită incredibilei dimensiuni a reţelei globale de internet.
În timp ce conexiunile pe care le facem zilnic, ni se par a fi aproape gratis, acestea se transformă pentru giganţii din IT în venituri uriaşe. Scara la care s-a ajuns cu transferul de date a atins proporţii pe care cu greu le putem înţelege.
Câte căutări pe Google face fiecare dintre noi zilnic? Dar câte se adună dacă luăm în calcul cartierul, oraşul sau ţara în care locuim? Dar în întrega lume, de câte ori este accesat pe zi motorul de căutare Google?
În doar 10 secunde, aproximativ 225.000 GB de date sunt transferaţi utilizând internetul. Pe Facebook se pun o jumătate de milion de postări, 57.000 pe Tweeter, 46.000 căutări pe Google şi se transmit două milioane de mesaje pe WhatsApp.
Cum fiecare click sau postare de mesaj se traduce în câţiva cenţi pentru giganţii IT, veniturile acestora sunt imense. Alphabet, care deţine Google este cea mai valoroasă companie din lume, devansând Apple, iar Bill Gates, fondatorul Microsoft este cel mai bogat om de pe planetă.
La fiecare 10 secunde aceste companii fac un profit net de 23.630 de dolari. Partea leului Revine Apple, căreia îi revine jumătate din această sumă.


TOP venituri IT Infografie
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite