Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Religie şi tehnologie: India vrea să vândă pe internet apă din fluviul sacru Gange

8
5 Jun 2016 14:44:37
Autor: Daniel Ionascu
Fluviul Gange este considerat sacru pentru cei un miliard de hinduşi
Fluviul Gange este considerat sacru pentru cei un miliard de hinduşi

Guvernul de la New Delhi intenţionează să vândă pe internet apă din fluviul Gange, considerat sfânt de către adepţii hinduismului, religia cea mai răspândită în India, a declarat ministrul indian al informaţiilor, Shankar Prasad, citat de International Business Times şi preluat de News.ro.

Astfel, indienii care nu pot să ajungă la fluviul sacru pot beneficia de apa sfântă prin intermediul acestui serviciu. Cei care comandă apă din Gange prin platformele de e-commerce, cu care autorităţile au demarat negocieri, vor primi comanda prin intermediul serviciului poştal.
 
„Dacă un factor poştal poate livra acasă telefoane mobile, bijuterii şi îmbrăcăminte, de ce nu s-ar putea include pe această listă apă din Gange?“, a afirmat  ministrul indian.
 

Efecte „pozitive“

 
Potrivit oficialilor indieni, măsura are două efecte pozitive. În primul rând,  vânzarea apei din Gange pe Internet permite consolidarea legăturilor spirituale în cadrul Indiei, în condiţiile în care Gangele este venerat de către cei mai mulţi indieni.
În al doilea rând, decizia ar avea ca efect creşterea încasărilor pentru compania publică poştală, care se confruntă cu mari dificultăţi financiare din cauza scăderii serviciilor clasice de curierat poştal.
 
Pentru cei aproape 1 miliard de hinduşi, care reprezintă în jur de 80% din populaţia Indiei, apele fluviului lung de 2.525 de kilometri spală păcatele celor care se scaldă în Gange.
 

Poluare foarte mare

 
Însă fluviul este, de asemenea, unul dintre cele mai poluate din lume, în condiţiile în care sute de fabrici deversează zilnic substanţe poluante direct în apele Gangelului. În plus, circa 40% din populaţia Indiei trăieşte în proximitatea flluviului şi contribuie la poluarea masivă a apelor sale.  
 

Incinerări pe Gange în oraşul sfânt Varanasi

 
În oraşul sfânt Varanasi sunt chiar incineraţi credincioşi din toată India, iar cenuşa lor ajunge în Gange.
 
Toate tentativele guvernului indian de a reduce poluarea Gangelui au eşuat până acum, iar experţii estimează că, în fiecare zi, trei miliarde de litri de substanţe poluante sunt deversate în apele fluviului din activităţile umane şi industriale. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Ghe Stoian
5.06.2016, 15:09:43

Daca aceasta masura "inteligenta" de "vindere" a apei poluate (chimic si biologic) da "roade", mai scade populatia (din randul credulilor hinsuisti) nitel populatia Indiei ! Dar cred ca-i "stire" aiurea-n tramvai !

+1 (1 vot)
Nicholas Kazan
5.06.2016, 16:06:01

Aici ii batem pe indieni. Inventivitatea neegalata a romanilor cuplata cu credulitatea ortodocsilor se poate vedea in incredibila campanie de marketing si vindere a apei de robinet ca Apa Sfinta, cam asa: pui furtunul la bidoane de plastic de culoare albastra, dai drumul la robinet, umpli butoiul, vine taica popa si pune nitica putere de Duh Sfint, il invirte bine, si iata asa se vor umple sticlele de apa, cu miile. Taica, si sa vezi miracol: vin clientii, si stau la coada de kilometri, si se bat pentru o sticla de apa de ghiveta, pardon, de Apa Sfinta... Si BOR stringe banii credulilor, si tot umple la butoaie, si tot asa, caci asa este religia apei sfinte, de robinet, sanatoasa, pentru ca are clor; sa se faca bani pe schinarea prostimii. Ca inca tine.

+3 (3 voturi)
Iordache Ana
5.06.2016, 17:00:35

Apa se vinde cu tot ce se spala in ea,cu tot ce pluteste pe ea? Daca este sfanta, cum de nu vindeca milioanele de copii rahitici,s-au milioanele de bolnavi? Vor sa eradicheze saracia cu"apa sfanta"? Sa fim seriosi,apa vine de la Dumnezeu ptr.orice om,indiferent de situatia si tara in care se afla. Apa este sfanta, unii oameni inventeaza orice ptr.a face bani. Doamne,ai mila de noi,inoieste mintile oamenilor,si nu ne lasa pe mana oamenilor fara Dumnezeu. Sfant,insemneaza pus deoparte ptr.Dumnezeu. Isus a spus:"Fiti sfinti caci Eu sunt sfant." Legaturile spirituale le fac spiritele,nimic altceva. Pot fii spirite rele,(duhurile satanei si a slujitorilor lui) distructive si poate fii Spiritul Sfant(DuhulSfant)prin care a fost insuflata TOATA SCRIPTURA.2 Timotei 3:16,17care vrea binele celor care cred in Dumnezeul Cel viu si adevarat si in Fiul Sau,Isus Cristos. Asta este valabil si ptr.ortodocsi. Restul sunt amprentele omului fara valoare spirituala. 1Timotei 2:4-6.

+2 (2 voturi)
Popa Pius
5.06.2016, 17:45:26

Izvor nesecat de apa sfinta este, mai ramine sa gaseasca unul de prosti...

+3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
5.06.2016, 18:28:48

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările