Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

România, ţara europeană cu cele mai multe startup-uri participante la summit-ul SelectUSA

0
12 Jun 2019 17:56:18
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via SelectUSA
FOTO via SelectUSA

Summit-ul SelectUSA oferă o oportunitate excelentă pentru startup-uri şi companii tinere de a găsi susţinere financiară pentru a-şi dezvolta proiectele.

România participă pentru cel de-al treilea an consecutiv în cadrul summit-ului, şi oferă cea mai mare delegaţie din Europa, cu un număr de 50 de membri, reprezentanţi ai peste 30 de companii.  
 
SelectUSA oferă oportunităţi de networking excelente pentru companiile din România, care pot găsi aici finanţarea necesară pentru a-şi dezvolta diferitele proiecte şi a se extinde pe o piaţă extrem de vastă şi atractivă precum este cea americană.  
 
În cadrul primei zile a evenimentului, un număr de startup-uri din România au realizat prezentări extrem de atractive pentru investitorii prezenţi.  
 
Tot în prima zi, reprezentanţi ai unicornului românesc UiPath au vorbit despre povestea de succes a companiei, prezentând elementele importante ale dezvoltării unui startup şi punând accentul pe dezvoltarea uniformă a resurselor şi pe filozofia companiei, care trebuie să fie una atractivă. 
 
Reprezentanţii statelor americane s-au arătat extrem de interesaţi de companiile româneşti, pe care încearcă să le atragă, în funcţie de domeniile de activitate aflate în dezvoltare în interiorul lor. Aceştia au vorbit despre importanţa unei densităţi ridicate de companii care activează în acelaşi sector, pentru o mai bună dezvoltare a industriei.  
 
O parte din cheltuielile de deplasare şi cazare a reprezentanţilor startup-urilor româneşti este acoperită de Guvernul României. Paula Pîrvănescu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a declarat: ”Anul trecut, summit-ul SelectUSA a fost un real succes pentru companiile din România şi o oportunitate excelentă de a intra în contact cu investitorii americani. Aşadar, am încredere că şi anul acesta vom putea stabili parteneriate de lungă durată, care vor creşte şi vor fi o pistă de lansare pentru viitoarele lor operaţiuni în Statele Unite.”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii