Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Rusia va subvenţiona achiziţiile de vehicule electrice fabricate în ţară, pentru a stimula cererea şi producţia

1
5 Aug 2021 07:29:17
Autor: News.ro
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Rusia va subvenţiona achiziţiile de vehicule electrice fabricate în ţară, pentru a stimula cererea şi producţia, a anunţat miercuri Ministerul Economiei, transmite Reuters.

Utilizarea maşinilor electrice în ţara producătoare de petrol şi gaze a rămas cu mult în urmă faţă de Europa şi nu se fac vehicule electrice în Rusia, dar guvernul are planuri de producţie ambiţioase şi să acorde stimulente financiare pentru a susţine sectorul.
 
Din totalul estimat la 45 de milioane de maşini înmatriculate în Rusia anul trecut, doar 11.000 erau vehicule electrice, majoritatea fiind maşini second-hand. Având în vedere că maşinile electrice sunt mult mai scumpe decât vehiculele cu combustie internă, subvenţia vizează creşterea accesibilităţii vehiculelor electrice fabricate în Rusia, a declarat pentru Reuters Maxim Koleşnikov, şef de departament în Ministerul Economiei.
 
Prin intermediul subvenţiei, guvernul intenţionează să acopere 25% din preţul de achiziţie al oricărei maşini electrice fabricate în Rusia, până la maximum 625.000 de ruble (8.570 dolari), posibil începând cu anul viitor, a spus el.
 
Rusia vizează o producţie anuală de vehicule electrice de 220.000 de unităţi până în 2030, iar autorităţile au declarat că producătorii auto străini s-au arătat interesaţi să producă modele la nivel local.
 
O utilizare mai mare a vehiculelor electrice ar ajuta Rusia să îndeplinească obiectivele de reducere a emisiilor de carbon. Ţara s-a alăturat pactului climatic de la Paris în 2019 şi îşi propune să reducă emisiile până în 2030 până la 70% din nivelurile din 1990, ţintă pe care ar trebui să o atingă cu uşurinţă din cauza dezindustrializării care a avut loc după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991. citiţi mai mult.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

jan11
5.08.2021, 08:37:48

Nu reusesc sa-mi imaginez o Lada pe baterii.Sau un Jiguli.Sunt curios sa vad cum o sa arate.

+9 (9 voturi)
Modifică Setările