Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Samsung Electronics ia în calcul scumpirea cipurilor pe care le produce cu circa 20%

1
15 May 2022 12:02:13
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Samsung Electronics discută cu clienţii creşterea preţurilor pentru semiconductorii pe care îi produce pe bază de contract, cu până la 20%, în acest an, potrivit unui articol publicat de Bloomberg, preluat de Reuters.

Măsura, care ar urma să fie aplicată din a doua jumătate a acestui an, face parte dintr-un efort la nivel de industrie de a creşte preţurile pentru a acoperi costurile în creştere ale materialelor şi logisticii, a scris Bloomberg, citând oameni familiarizaţi cu problema.
 
Preţurile cipurilor fabricate pe bază de contract ar putea creşte cu aproximativ 15% până la 20%, în funcţie de nivelul de sofisticare, potrivt Bloomberg, adăugând că Samsung a încheiat negocierile cu unii clienţi în timp ce cu alţii se află încă în discuţii.
 
Samsung Electronics a refuzat să comenteze.
 
Compania este al doilea cel mai mare producător de cipuri din lume, după Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC).
 
TSMC a prognozat o creştere de până la 37% a vânzărilor de semiconductori în trimestrul curent, spunând că se aşteaptă ca oferta să rămână foarte strânsă în acest an, pe fondul unei crize globale de semiconductori care a permis producătorilor să perceapă preţuri premium.
 
Samsung a declarat într-o conferinţă telefonică privind veniturile, organizată la sfârşitul lunii aprilie, că cererea clienţilor majori pentru fabricarea de cipuri pe bază de contract a fost mai mare decât capacitatea sa disponibilă şi că se aşteaptă ca deficitul de aprovizionare să continue.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

www.brave.com
15.05.2022, 12:39:44

Microelectronica ce ia in calcul? Citeste mai mult: adev.ro/rbx0kn

-10 (12 voturi)
Modifică Setările