Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Scandalul Dieselgate: Volkswagen, obligat să plătească despăgubiri de 16,3 milioane de euro

1
26 Jan 2021 09:16:23
Autor: Afrodita Cicovschi

Volkswagen este obligat de un tribunal spaniol să plătească despăgubiri în valoare de 16,3 milioane de euro cumpărătorilor de maşini diesel care aveau instalate dispozitive care manipulau emisiile poluante, a anunţat asociaţia de protecţie a consumatorilor OCU.

Volkswagen va face apel la această decizie, a anunţat un purtător de cuvânt, citat de Reuters şi news.ro.
 
După un proces de cinci ani, un tribunal din Madrid a decis că Volkswagen s-a angajat în practici de afaceri anticoncurenţiale şi a ordonat companiei că plătească despăgubiri de 3.000 de euro fiecărui membru al OCU afectat de politica VW.
 
Volkswagen a recunoscut în 2015 că a folosit un soft ilegal pentru a manipula testele de poluare ale automobilelor diesel în Statele Unite. Costurile suportate de VW în acest scandal se ridică la peste 30 de miliarde de dolari, implicând modificări tehnice ale vehiculelor, amenzi şi provizioane.
 
Aproape toţi proprietarii de vehicule VW diesel din Statele Unite au acceptat în 2016 să participe la un acord în valoare de 25 de miliarde de dolari pentru închiderea litigiului.
 
Anul trecut, cea mai înaltă curte pentru litigii civile din Germania a decis că Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri proprietarilor de vehicule cu motoare diesel din ţară care nu respectă normele de poluare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

adrian hora
26.01.2021, 14:01:04

la noi ce s-a facut in problema asta?

Modifică Setările