Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Scandalul Volkswagen: vânzările concernului german pe plan global au scăzut cu 2,2% în luna noiembrie

0
12 Dec 2015 15:40:08
Autor: Daniel Ionascu
Volkswagen a recunoscut că a vândut 11 milioane de maşini care poluează mai mult decât normele
Volkswagen a recunoscut că a vândut 11 milioane de maşini care poluează mai mult decât normele

Vânzările concernului german Volkswagen au scăzut cu 2,2% în luna noiembrie la nivel global, creşterile din Europa şi China nereuşind să compenseze declinul din SUA şi alte regiuni, potrivit Reuters.

Cererea pentru principalele branduri ale grupului german — Volkswagen, Audi, Porsche şi Seat — a fost afectată de scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria companiei, care a izbucnit în 18 septembrie în SUA şi apoi s-a extins în întreaga lume. 
 
Luna trecută, grupul VW a livrat pe plan global 833.700 vehicule, în scădere cu 2,2% faţă de cele 852.900 unităţi vândute în noiembrie 2014. 
 
În timp ce pe piaţa din SUA s-a înregistrat un declin de 15,3% al vânzărilor VW, la 45.300 unităţi, problemele economice cu care se confruntă Brazilia şi Rusia au provocat, de asemenea, scăderea livrărilor, de 51,4% şi, respectiv, 31,8%. În schimb, grupul german a raportat majorarea vânzărilor cu 2,6% în Europa Occidentală (270.400 vehicule) şi cu 5,5% în China (329.000 unităţi), scrie Agerpres.ro
 
În primele 11 luni din acest an, livrările VW pe plan global au scăzut cu 1,7%, la aproape 9,1 milioane de vehicule, faţă de 9,2 milioane de unităţi livrate în perioada similară din 2014. 
 
Directorul general al VW, Matthias Mueller, a recunoscut că „grupul Volkswagen şi brandurile sale se confruntă acum cu o perioadă dificilă“, dar a apreciat loialitatea clienţilor companiei. 
 
Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 
 
Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele Volkswagen, Skoda şi Seat, divizia premium Audi, modelele sport Porsche, Lamborghini şi Bugatti, maşinile de lux Bentley, motocicletele Ducati şi camioanele MAN şi Scania.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările