Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Situaţie umilitoare pentru un bărbat de culoare: banca la care a vrut să depună banii câştigaţi dintr-un proces de discriminare a chemat Poliţia

7
23 Jan 2020 20:47:25
Autor: Elena Deacu
Sauntore Thomas  s-a confruntat cu o situaţie umilitoare la bancă
Sauntore Thomas  s-a confruntat cu o situaţie umilitoare la bancă

Un bărbat de culoare din Detroit care tocmai câştigase un proces de discriminare pe fond rasial împotriva angajatorului său dă acum în judecată banca, după ce instituţia financiară a refuzat să îi păstreze în siguranţă banii, scrie Vice.

Sauntore Thomas (44 ani) a încercat să deschidă un depozit cu o sumă necunoscută la o filială a TCF Bank. Cu toate acestea, personalul i-a refuzat cecul şi, în schimb, a sunat poliţia, potrivit publicaţiei locale Detroit Free Press.

Banii proveneau dintr-un acord confidenţial încheiat cu angajatorul, Enterprise Leasing Company of Detroit, după ce Thomas l-a dat în judecată pentru discriminare pe fond rasial. Thomas a explicat acest lucru băncii. Totuşi, TCF Bank a decis să deschidă o investigaţie de fraudă şi a solicitat mai multor poliţişti să îl interogheze pe acesta, în timp ce alţi doi poliţişti ţineau „de şase”.

Între timp, Thomas şi-a apelat avocatul, pe Deborah Gordon, pentru a le explica angajaţilor băncii că cecul este legitim şi de fapt este parte a înţelegerii. Gordon a trimis băncii o copie o plângerii către curtea federală. Politiştii care au primit documentul au dorit totuşi să verifice la angajatorul lui Thomas dacă cecul este real.

Thomas nu a fost arestat şi nu au fost depuse acuzaţii, însă acesta a declarat că s-a simţit umilit de incident.

„Nu meritam un tratament precum acesta din moment ce cecul nu este fraudulos. Sunt un veteran american. Am realizări onorabile la Air Force. M-au discriminat pentru că sunt de culoare. Nimic de acest gen nu s-ar fi întâmplat dacă aş fi fost alb”, a declarat Thomas pentru Free Press.

TCF Bank şi avocatul Deborah Gordon nu au răspuns solicitărilor Vice News.

Thomas şi-a închis contul la TCF Bank în aceeaşi zi, iar apoi a depus cecul la o sucursală locală a băncii Chase, unde şi-a deschis şi un nou cont. Cecul a fost încasat 12 ore mai târziu, iar Thomas a folosit banii pentru a cumpăra o maşină second hand, în contextul în care obişnuia să meargă pe jos până la muncă, potrivit Free Press.

Incidentul se adaugă unui conflict lung de câteva decenii între instituţiile financiare şi americanii de culoare, care de multă vreme sunt agasaţi pentru cele mai de bază tranzacţii. În decembrie 2018, o filiară din Cleveland a Huntington Bank a sunat la poliţie după ce un bărbat de culoare a încercat să îşi depună salariul. Iar în noiembrie 2017, o filială din Fort Lauderdale a Wells Fargo a suspectat o bătrână de culoare că a falsificat un cec în valoare de 140 de dolari şi a sunat poliţia. Aceasta a dat în judecată banca.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Vasile Naftuli
23.01.2020, 21:26:18

Banca a acționat democratic, în stil american.

-1 (3 voturi)
M Alex
23.01.2020, 21:40:15

Asta traieste "pe propria piele". Societatea progresista exploatata de un baiat destept

bec
23.01.2020, 21:41:08

Comentariu considerat abuziv.

Radu Alexe
23.01.2020, 22:19:55

E normal ca sunt suspicioase bancile cu indivizi care deobicei freaca menta , mai o infractiune , stat cu ochii in soare pe ajutoare sociale , ca la munca se lasa greu sau deloc dusi ... Ca " fratii " lor din Tandarei ...

+1 (1 vot)
mircea miricioiu
24.01.2020, 01:11:24

un om neadaptat. un om care nu percepe adevarata democratie. needucat inca din familie, nici scoala nu a avut ce sa-i faca. a incercat armata americana sa scoata om din el, dar asta este.

0 (0 voturi)

Vezi toate comentariile (7)