Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Criza cipurilor pune la pământ industria auto. Skoda, nevoită să oprească activitatea a două fabrici

3
17 Sep 2021 08:15:31
Autor: News.ro
Skoda are mii de automobile incomplete care aşteaptă cipuri.
Skoda are mii de automobile incomplete care aşteaptă cipuri.

Skoda Auto, parte a grupului Volkswagen, va opri activitatea a două fabrici din Cehia, timp de o săptămână, la sfârşitul lui septembrie, din cauza deficitului de cipuri, transmite Reuters.

De la întârzierea livrărilor de automobile la livrările insuficiente de aparatură electrocasnică şi smartphone-uri, companii şi consumatori din întreaga lume suportă consecinţele unui deficit de semiconductori fără precedent.
 
În Cehia a fost afectată industria auto, care este un motor important al economiei. Skoda are mii de automobile incomplete care aşteaptă cipuri.
 
Producătoarea de componente Vrchlabi anticipează că producţia de semiconductori va creşte în trimestrul patru.
 
Skoda este unul dintre cei trei producători auto din Cehia. Ceilalţi doi sunt Hyundai Motor din Coreea de Sud şi Toyota Motor din Japonia.
 
Toyota a fost nevoită la rândul său să oprească producţia la uzina sa din Cehia pentru unele perioade, în ultimele luni.
 
Chiar dacă producătorii s-au confruntat cu blocajele de aprovizionare şi de transport la nivel mondial cauzate de pandemia de Covid-19, economia cehă a revenit la o creştere solidă după o contracţie masivă în 2020.
 
Încrederea producătorilor industriali a rămas, de asemenea, puternică, dar a coborât faţă de recordurile atinse la începutul acestui an.
 
Unitatea spaniolă a Volkswagen, SEAT, intenţionează să extindă suspendările parţiale ale activităţilor de asamblare a maşinilor la uzinele sale de lângă Barcelona până în 2022, din cauza lipsei de cipuri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Creier de cristal
17.09.2021, 09:25:53

Un Sosocarici ar zice ca nu mai sunt cipsuri pt ca le-au bagat in vaccinuri....

-19 (19 voturi)
Amdo Odma
17.09.2021, 09:29:31

Efectele automatizarii la maxim.

-9 (11 voturi)
Edmond Wolf
17.09.2021, 11:08:32

Adică să vezi chestie: autoturismele nu mai pot circula decât cu calculator de bord, senzori în toate colțurile mașini și gps. De parcă așa au fost inventate de la început. Asta e poveste de adormit copiii. Ce se urmărește este ca numai o infimă parte a populației să circule individual. Turma va circula cu mijloacele de transport în comun, cu bicicleta și trotineta pentru ca să nu se îndepărteze prea tare de casă. Maxim 10 kilometri sau controlat în mijlocul de transport în comun, unde plătești cu telefonul.

-9 (11 voturi)
Modifică Setările