Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Soros donează 1 miliard de dolari unor universităţi care să opună rezistenţă autoritarismului din SUA şi Rusia

11
24 Jan 2020 09:52:20
Autor: Afrodita Cicovschi
George Soros a anunţat că se va implica în finanţarea unor instituţii care să opună rezistenţă autoritarismului din SUA, Rusia şi China. FOTO Guliver / Getty Images / Chip Somodevilla
George Soros a anunţat că se va implica în finanţarea unor instituţii care să opună rezistenţă autoritarismului din SUA, Rusia şi China. FOTO Guliver / Getty Images / Chip Somodevilla

Filantropul George Soros a anunţat că va investi 1 miliard de dolari pentru a finanţa o nouă reţea globală de universităţi, concepută special pentru a promova valorile liberale şi viziunea sa asupra unei societăţi deschise, informează The Guardian.

Soros a declarat că acesta este „cel mai important şi mai durabil proiect al vieţii mele”, şi că se va implica în finanţarea unor instituţii care să opună rezistenţă autoritarismului din SUA, Rusia şi China, scrie The Guardian.
 
De asemenea, a lansat un nou atac la adresa lui Donald Trump, pe care l-a descris drept „narcisistul suprem”, a relatat The Guardian.
 
La Forumul Economic Mondial de la Davos, Soros a declarat că noua sa reţea de resurse educaţionale, Open Society University Network, va începe cu Universitatea Central-Europeană din Budapesta, înfiinţată în urmă cu 30 de ani, după prăbuşirea comunismului. A adăugat că a venit vremea ca fundaţia lui să dezvolte ceva „nou şi inovator, de care lumea are cu adevărat nevoie”.
 
„Open Society University Network va oferi o platformă internaţională pentru predare şi cercetare. În prima fază, se va conecta mai strâns la o reţea deja existentă. În a doua fază, ne vom extinde către alte instituţii competente, dornice să ni se alăture”, a spus Soros, adăugând că va contribui cu 1 miliard de dolari pentru a îşi pune planul în aplicare. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Ba! ciudă
24.01.2020, 10:04:33

Deci și-a dat arama pe față: cei care se opun societății deschise, trebuie înlăturați în numele multiculturalismului și toleranței, precum și a libertății la opinie și de exprimare a acestuia. Este o pură invenție că filantropul vrea guvernare supranațională și se amestecă în treburile altora, aleși orbește de popoarele lor ignorante, pe când există perspectiva ca să fie conduși de cele mai luminate elite, ieșite din pepinierele lui...

0 (10 voturi)
bec
24.01.2020, 10:06:24

cind va crapa cancerul asta voi pune la gura o sticla de sampanie de 3 litri pe care o pastrez special in acest scop si nu ma voi opri pina nu o termin.

0 (12 voturi)
Ba! ciudă
24.01.2020, 10:14:52

Fiu'so Alex deja a fost inițiat și va prelua cârma, spre bucuria partenerul său de viață de origine afro...

-2 (10 voturi)
defu gabi
24.01.2020, 10:33:50

bec "Cancerul" asta e doar una din extrem de multele de "metastaze" mai mult sau mai putin vizibile din societatea actuala... Daca ar fi sa pastram cate 3 litri de sampanie pt. fiecare, am putea nu doar sa ne imbatam pt. tot restul vietii ci am putea chiar pune pe linia de plutire, in sampanie, una din corabiile lui Columb... Tehnic vorbind, degeneratul e doar o interfata vizibila a unor grupuri "discrete" de insi iar inlocuirea lui cu alt degenerat, in caz de "obstesc sfarsit", e o chestiune sigura...

-3 (9 voturi)
Lucifer
24.01.2020, 11:16:50

Măi, stafia asta a progresism-globalismului, nu mai moare?

-1 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările