Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

SpaceX l-ar putea face pe Elon Musk primul trilionar din lume

4
25 Oct 2021 16:33:13
Autor: Melania Agiu
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Proprietarul Tesla, Elon Musk, aflat deja pe primul loc în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii, ar putea deveni şi primul om cu o avere de peste 1.000 de miliarde de dolari, datorită companiei sale de explorare spaţială SpaceX, transmite The Guardian.

Conform sursei citate, averea lui Musk este estimată, în prezent, la 241 miliarde de dolari.
 
În acest context, analiştii de la Morgan Stanley prognozează că Musk, care şi-a câştigat cea mai mare parte a averii de la compania de maşini electrice Tesla, ar putea câştiga mult mai mulţi bani din afacerea sa de explorare spaţială SpaceX.
 
Compania fondată în 2002 a „eliminat toate preconcepţiile cu privire la dezvoltarea rachetelor şi lansatoarelor”, spune un analist Morgan Stanley. Acesta precizează: „SpaceX ar putea deveni cea mai valoroasă companie din lume. În orice industrie”.
 
Analistul explică faptul că rachetele Starship reutilizabile, dezvoltate de SpaceX, care pot transporta oameni şi mărfuri pe Lună sau pe Marte, au potenţialul de a revoluţiona aşteptările investitorilor din industria spaţială. 
 
„Aşa cum spunea un client, a vorbi despre Starship este ca şi cum ai vorbi despre Internet, înainte de Google”, menţioneazăsursa citată.
 
Astfel, compania de explorare spaţială s-ar putea apropia în viitorul apropiat de valoarea de 170 miliarde de dolari, spune The Guardian. O valoare care ar putea creşte în anii următori, pe măsură ce compania dezvoltă o potenţială linie de produse, cum ar fi infrastructura spaţială, observarea Pământului sau explorarea spaţiului.
 
La începutul lunii, SpaceX a fost evaluată la 100 de miliarde de dolari, devenind a doua cea mai mare companie privată din lume, după ByteDance. Elon Musk l-a întrecut deja pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Adrian S
25.10.2021, 18:58:18

"SpaceX a fost evaluată la 100 de miliarde de dolari, devenind a doua cea mai mare companie privată din lume, după ByteDance" Daca ByteDance este cea mai mare companie privata din lume inseamna ca suntem vai de capul nostru :)). Cred ca ar trebui precizat ceva mai clar si nu copiat direct din engleza, ByteDance este cea mai mare companie nelistata la bursa ... pana una alta cea mai mare companie privat trece bine de 1 trilion de $ si inca nu sunte in situatia tragica ca o astfel de companie sa fie cunoscuta doar pentru produse gen Tik Tok.

Vankuva
25.10.2021, 20:19:22

Trilionar, serios? Macaronar, gagicar, mingicar, sifonar, faianțar, mozaicar, panglicar, bancar, cojocar, șoricar, ciubucar, alvițar, aeroportuar( oho), acționar, bibliotecar, arhivar, ceasornicar, circar, hronicar. Sextilionar. Mergeeee!! Centilionarii sunt însă cei mai tari gazilionari.

-8 (8 voturi)
Utilizator Adevărul
25.10.2021, 22:35:36

Comentariu considerat abuziv.

Adevarul supara
25.10.2021, 22:57:35

Oare cat lasa Elon comision la restaurant? cati bani are pe card sau numerar? oare e stapan pe toti banii lui? cati trebuie sa il pazeasca si pentru cati bani, sa nu fie tentati sa il vanda sau praduiasca? de la o anumita suma, banii devin periculosi si toxici, iti limiteaza accesul , nu mai poti merge liber pe strada, trebuie sa fi flancat. Groaznic....

-6 (8 voturi)
Modifică Setările