Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Starbucks pleacă definitiv din Rusia: 2.000 de ruşi vor fi plătiţi încă 6 luni, înainte de a fi concediaţi

1
23 May 2022 19:53:46
Autor: Afrodita Cicovschi
Starbucks din Rusia închis FOTO Shutterstock
Starbucks din Rusia închis FOTO Shutterstock

2.000 de ruşi vor fi plătiţi încă 6 luni, înainte de a fi concediaţi, de un gigant internaţional din domeniul cafelei, în urma deciziei acestuia de a părăsi definitiv Rusia, scrie CNN.

Starbucks spune că a părăsit Rusia şi că nu va mai avea o prezenţă de marcă acolo, dar va continua să plătească salariile a circa 2.000 de angajaţi ai săi, până îşi vor găsi altceva de lucru.
 
Compania spune că operează în Rusia de 15 ani şi că acum şi-a închis cele 130 de cafenele autorizate din ţară. Starbucks se alătură altor companii precum McDonald’s şi Exxon Mobil urmând să renunţe definitiv la afacerea din Rusia.
 
Starbucks spune că va „susţine” cei aproape 2.000 de angajaţi ai săi din Rusia, inclusiv plata salariilor timp de şase luni şi asistenţă pentru parteneri pentru tranziţia către noi oportunităţi în afara Starbucks.
 
Acest lucru vine după ce CEO-ul Starbucks, Kevin Johnson, a declarat în martie că a suspendat toată activitatea comercială din Rusia, inclusiv livrarea tuturor produselor Starbucks.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

defu gabi
23.05.2022, 20:35:05

Starbucks... Paguba-n ciuperci pentru rusi... Sa-i anunte pe muscali ca se termina alcoolul din pricina razboiului! Dispare vodka, vinul de surcele, zzeama de puffoaika, fermentatura de sfecla... Sa vezi atunci revolutie, ca la 1917, ies mujicii infuriati din case si nu se mai opresc pana la Kremlin...

Modifică Setările