Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Statul european care a interzis plăţile cu criptomonede: pot provoca pagube ireparabile

5
16 Apr 2021 16:44:12
Autor: Afrodita Cicovschi

Un stat european a nterzis folosirea criptomonedelor şi criptoactivelor pentru achiziţii de bunuri şi servicii, menţionând posibilele pagube ''ireparabile'' şi riscurile semnificative în urma unor astfel de tranzacţii, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

După acest anunţ bitcoin s-a depreciat cu 2,59%, la 61.757 de dolari.
 
Potrivit Băncii Centrale a Turciei (CBRT), criptomonedele şi alte active digitale de acest tip, bazate pe tehnologia registrului distribuit (distributed ledger technology - DLT), nu pot fi folosite, direct sau indirect, ca instrumente de plată.
 
"Furnizorii de servicii de plată nu vor putea să dezvolte modele de afaceri într-un mod în care criptoactivele sunt folosite, direct sau indirect, în furnizarea de servicii de plată şi emitere de monedă electronică şi nu vor putea să furnizeze servicii legate de astfel de model de afaceri", a informat Banca Centrală a Turciei.
 
În ultimul timp s-a constatat un boom al pieţei criptomonedelor în Turcia, pe fondul deprecierii monedei naţionale şi a inflaţiei ridicate.
 
Într-un comunicat în care explică motivul interdicţiei folosirii criptomonedelor şi criptoactivelor, Banca Turciei susţine că aceste active "nu sunt supuse unor mecanisme de supervizare şi reglementare. Se consideră că folosirea lor pentru plăţi ar putea cauza pierderi irecuperabile pentru părţile implicate în tranzacţii şi ele includ elemente care ar putea submina încrederea în metodele şi instrumentele actuale de plată".
 
Săptămâna trecută, autorităţile de la Ankara au cerut de la platformele de tranzacţionare informaţii referitoare la utilizatori.
 
Legislaţia va intra în vigoare din 30 aprilie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

BYBY BYBYKU
16.04.2021, 18:03:09

Turcia e stat european ? Cat la suta ?

+1 (1 vot)
Decebal Burebista
16.04.2021, 18:32:33

Hauzi la asta..Turcia stat Heuropean...cand va convine e Heuropean...cand nu, e dictatura islamista...mai hotarativa brei progresistilor...

-1 (1 vot)
Alex C. Hancu
16.04.2021, 23:37:25

Turcia are o „bucățică” în Europa, deci poate fi numită și ”stat european„. De ce nu acceptă cripto? Niciun stat care tinde spre dictatură nu acceptă ceva ce nu poate controla.

POLITICALLY INCORRECT
17.04.2021, 23:50:12

O sa rizi,Alex...dar cam 65/100 din bitcoini sint minati in China...si tot ei fabrica si...minerii/asics

Utilizator Adevărul
17.04.2021, 21:55:39

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările