Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Ţara care nu mai vrea taxe pe autostrăzi. Motivul pentru care a luat această decizie

0
30 Dec 2019 09:46:02
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Guvernul unui stat european va renunţa la taxele pe autostrăzi, chiar dacă acest lucru va crea tensiuni cu compania care operează mai mult de jumătate dintre drumurile pe care se pun astfel de taxe, scrie Bloomberg.

Premierul ţării, Giuseppe Conte, a declarat că Guvernul va încheia o examinare a procesului de revocare, după prăbuşirea podului Morandi, în regiunea Liguria din nord-vestul Italiei, în apropiere de oraşul de coastă Savona.
 
Un proiect de act normativ vrea să împiedice plata a miliarde de euro drept compensaţie pentru Autostrade per l’Italia, potrivit unui document analizat de Bloomberg. „Victimele accidentului de pe podul Morandi cer dreptate şi rapoartele arată că nu au fost efectuate suficiente lucrări de întreţinere”, a spus Conte, în cadrul unei conferinţe de presă la Roma.
 
O porţiune de pod pe autostrada A10, în apropierea oraşului Genova, s-a prăbuşit în urmă cu 16 luni. Autostrada este operată de Autostrade per l'Italia, divizie a companiei Atlantia, deţinută de familia Benetton, care a încercat să pună capăt intenţiilor Guvernului italian de a revizui contractele, deoarece afacerea era una profitabilă.
 
Accidentul s-a soldat cu 43 de decese, stârnind nemulţumirea publicului şi aprinzând un conflict între guvernul lui Conte şi companiile care operează drumurile.
 
În 22 decembrie, Autostrade per l’Italia, a transmis Guverului că este pregătită să renunţe la concesiunile pentru autostrăzi dacă o modificare legală provizorie se va confirma.
 
Conte a mai prezentat obiectivele Guvernului pentru anul viitor, care includ o simplificare a birocraţiei în ţară şi scăderea impozitelor. El a mai susţinut că economia Italiei va creşte datorită unui „plan solid în ceea ce priveşte infrastructura” sudului Italiei. 
 
Conte a spus că alte obiective pentru anul viitor includ simplificarea birocraţiei şi scăderea sarcinii fiscale. Economia a crescut datorită unui „plan de infrastructură puternic” care implică Italia de Sud, a adăugat el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările