Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Studiu: Volumul pieţei industriei jocurilor atinge recordul de 175 de miliarde de dolari

0
20 Jan 2022 03:03:44
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Numărul persoanelor care se consideră jucători a ajuns la 3 miliarde de oameni, potrivit unui studiu al companiei internaţionale de consultanţă BCG.

Numărul de oameni care se recunosc ca jucători a ajuns la 3 miliarde de oameni, iar dimensiunea pieţei a atins un record de 175 de miliarde de dolari. Primele 5 ţări în ceea ce priveşte consumul de conţinut de jocuri sunt China, SUA, Coreea de Sud, Japonia şi Rusia, se arată într-un studiu al companiei internaţionale de consultanţă BCG (Boston Consulting Group).

„Până la sfârşitul anului 2021, numărul persoanelor care se identifică ca jucători a ajuns la 3 miliarde de oameni, iar volumul pieţei a atins un record de 175 de miliarde de dolari SUA. Primele 5 ţări, în ceea ce priveşte consumul de conţinut de gaming sunt China, Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud, Japonia şi Rusia.”

Unul dintre autorii raportului, David Panhans, notează că acum apare o nouă piaţă importantă, care va avea un impact cultural şi financiar puternic la nivel internaţional. Dacă înainte imaginea şi reputaţia ţării se formau datorită succesului în muzică, cinema, ştiinţă şi alte industrii, astăzi lupta se poartă în spaţiul jocurilor. "Asistăm la apariţia unei noi pieţe importante, care va avea tot mai mult un impact cultural şi financiar la nivel global. În timp ce acum câţiva ani vorbeam despre rolul muzicii şi al cinematografiei, astăzi lupta pentru inimile şi minţile consumatorului este în spaţiul jocurilor. Jocurile pe calculator şi eSporturile pot fi la fel de importante pentru imaginea ţării pe cât sunt sportul şi ştiinţa.

În 2018, investiţiile în companiile de jocuri video s-au ridicat la 5,8 miliarde de dolari, iar în 2020 această cifră a ajuns la peste 33 de miliarde de dolari. Studiul notează că League of Legend a devenit unul dintre cele mai populare jocuri din întreaga industrie. La fel şi Final Fantasy, Fornite, seria FIFA, Dota-2, The Witches 3, Unchartered şi altele.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările