Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

SUA şi Arabia Saudită discută subiectul aprovizionării stabile cu energie

0
27 May 2022 03:54:29
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Consultările nu se limitează la cererile din partea americană de a creşte producţia de petrol, a spus secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Reprezentanţii administraţiei de la Washington discută despre aprovizionarea cu energie, cu autorităţile Arabiei Saudite, dar aceste consultări nu se limitează la solicitările din partea americană de creştere a producţiei de petrol. Acest lucru a fost declarat joi, la o conferinţă de presă de către secretarul de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre.

Întrebată despre vizita delegaţiei SUA în regat, ea a răspuns: „Confirm că Brett McGurk (Coordonatorul Consiliului Naţional de Securitate pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord)  şi Consilierul superior pentru securitatea energetică a Departamentului de Stat al SUA, Amos Hawksteen, se aflau în regiune pentru a continua să discute despre un număr de probleme, inclusiv despre acţiunile Iranului de a destabiliza situaţia, despre asigurarea unei aprovizionări stabile cu resurse energetice, precum şi despre alte probleme legate de regiune.” „Această călătorie are ca scop revizuirea cooperării cu Arabia Saudită în domeniul securităţii energetice”, a adăugat Jean-Pierre.

De asemenea, secretarul de presă de la Casa Albă a fost întrebat dacă Washingtonul doreşte o creştere a producţiei de petrol de la Riad. Potrivit ei, „doar să ceri petrol este greşit pentru Statele Unite”. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a dat asigurări că o astfel de abordare ar reflecta o „înţelegere greşită a complexităţii problemei”, precum şi „că discuţiile au mai multe faţete” purtate de SUA şi Arabia Saudită.

"OPEC+ va lua propria decizie în privinţa petrolului, aşa cum a făcut întotdeauna. Ne consultăm cu privire la situaţia pieţei cu toţi producătorii de petrol relevanţi, inclusiv cu Arabia Saudită", a adăugat Jean-Pierre. Ea a menţionat că nu are „nimic de anunţat în acest moment” cu privire la posibila călătorie a preşedintelui american Joe Biden în Arabia Saudită.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările