Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Tesla nu va solicita subvenţii pentru fabrica sa de baterii din Germani​a, Elon Musk fiind împotriva acestora

0
27 Nov 2021 08:22:25
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Tesla a decis să îşi retragă cererea de subvenţii pentru fabrica sa de baterii de lângă Berlin, directorul general Elon Musk fiind împotriva tuturor subvenţiilor, transmite Reuters.

Uniunea Europeană a aprobat în ianuarie un plan care includea acordarea de ajutor de stat companiilor Tesla, BMW  şi altora, pentru a sprijini producţia de baterii pentru vehicule electrice şi pentru a ajuta blocul să reducă importurile de la liderul industriei China.

Tesla era de aşteptat să primească o finanţare UE de 1,14 miliarde de euro (1,28 miliarde de dolari) pentru fabrica sa de baterii din Gruenheide, Brandenburg, conform planului, o decizie finală fiind probabilă până la sfârşitul anului.

”Tesla a informat Ministerul Federal al Economiei şi Ministerul Economiei din Brandenburg... că îşi retrage cererea IPCEI pentru finanţare de stat pentru fabrica de baterii din Grünheide”, a declarat un purtător de cuvânt al Tesla, referindu-se la subvenţiile europene alocate aşa-numitelor ”Proiecte importante de interes comun european”.

Planurile de construcţie ale fabricii nu vor fi afectate de această decizie, a spus purtătorul de cuvânt.

”Tesla a fost întotdeauna de părere că toate subvenţiile ar trebui eliminate”, a postat Musk pe Twitter ca răspuns la un tweet al unui alt utilizator, după ce Tesla a declarat că şi-a retras cererea de finanţare.

"Dar asta trebuie să includă subvenţiile masive pentru petrol şi gaze. Din anumite motive, guvernele nu vor să facă asta...", a adăugat Musk, abătându-se de la subiectul finanţării fabricii.

Tesla investeşte 5 miliarde de euro în fabrica sa de baterii, potrivit estimărilor Ministerului german al Economiei. Între timp, construcţia unei fabrici de automobile alături de fabrica de baterii, pe care Tesla a început-o în baza autorizaţiilor preliminare, în timp ce aşteaptă aprobarea finală din partea guvernului regional, a făcut progrese bune în ultimele săptămâni, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului federal al Economiei.

Producătorul de vehicule electrice a aplicat şi în noiembrie 2020 pentru finanţare regională din Brandenburg, potrivit site-ului web al guvernului regional.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei din Brandenburg a declarat că această cerere nu a fost retrasă.

Suma solicitată Tesla nu a fost făcută publică, dar investiţiilor în valoare de peste 100 de milioane de euro li se acordă în general 6,8% din valoarea lor, se arată pe site.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a spus că speră să înceapă oficial producţia până la sfârşitul anului şi apoi să accelereze cât mai repede posibil.

Musk şi-a făcut cunoscută iritarea faţă de legile şi procedurile germane, spunând într-o scrisoare adresată autorităţilor în aprilie că cerinţele complexe de planificare ale ţării sunt în contradicţie cu urgenţa necesară pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările