Top 10 ţări producătoare de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2017, productia globală din minele de aur a fost de 3.247 de tone. Acest număr e mai mic cu 5 tone decât anul precedent şi marchează prima scădere din 2008 încoace, conform GFMS Gold Survey 2018. Aspectele din spatele acestei scăderi sunt în principal legate de problemele de mediu, acţiunile împotriva mineritului ilegal şi creşterea costurilor, relatează Business Insider.

1. China-426 de tone

China se află pe primul loc în clasamentul producătorilor de aur de pe glob de mulţi ani, producţia sa reprezentând 13% din producţia minieră globală. Totuşi, aceasta a scăzut cu 6% anul trecut, din cauza eforturilor guvernamentale de a reduce poluarea şi a campaniei de conştientizare în ceea ce priveşte mediul înconjurător. Se preconizează că producţia va creşte în acest an, datorită unor îmbunătăţiri aduse proiectelor miniere existente.

2. Australia-295,1 tone

Deşi producţia de aur a crescut în Australia cu 5 tone faţă de anul precedent, MinEx Consulting a publicat un raport în care detaliază o scădere aşteptată între anii 2017 şi 2057, dacă suma cheltuită pe exploatare nu se va dubla. Industria extractivă produce mai mult de jumătate din exporturile Australiei şi generează aproximativ 8% din produsul intern brut.

3. Rusia-270,7 tone

83% din aurul european provine din Rusia, care are o producţie în creştere continuă încă din anul 2010. Cel mai mare cumpărător de aur rusesc este chiar Guvernul, care achiziţionează în jur de două treimi din aurul produs local.

4. Statele Unite ale Americii-230 tone

Producţia de aur a crescut în SUA cu 8 tone în ultimul an, fiind pe un trend ascendent de 4 ani. În jur de 78% din aurul american provine doar din statul Nevada.

5. Canada-175,8 tone

Canada a urcat două locuri în clasament în anul 2017, producând cu 10 tone mai mult aur decât anul precedent. În urma retragerii unui gheţar, s-a descoperit un zăcământ important în British Colombia, care ar putea reprezenta o sursă de producţie mai mare pentru următorii ani.

6. Peru-162,3 tone

Producţia de aur a scăzut în Peru cu 6 tone, pentru al doilea an consecutiv, în mare parte din cauza reducerii activităţilor miniere ilegale din regiunea La Pampa. Mineritul e o parte semnificativă a economiei peruane şi ţara este, de asemenea, pe locul trei la producţia mondială de cupru.

7. Indonezia-154,3 tone

În arhipelagul indonezian, producţia a scăzut cu 11.7%, în urma introducerii unui program de amnistie fiscală.

8. Africa de Sud-139,9 tone

Cândva numărul unu la producţia globală de aur, minele din Africa de Sud scad în randament de la an la an, începând cu 2008 şi cu excepţia anului 2013, când s-a înregistrat o creştere de câteva tone. Ţara deţine cea mai adâncă mină de aur din lume, măsurând aproape 4 kilometri.

9. Mexic-130,3 tone

Deşi producţia a scăzut cu 3 tone între 2016 şi 2017, Mexicul rămâne o sursă competitivă de zăcământ aurifer. Cantitatea a crescut de la 50.8 tone în 2008 la peste 130 de tone anul trecut, fiind una dintre cele mai mari creşteri într-un interval de 9 ani.

10. Ghana-101,7 tone

Ghana este al doilea producător african de aur şi este cunoscut şi pentru bogăţia sa în diferite minereuri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite