Tot mai mulţi români merg în vacanţe în Mauritius. Hotelierii cer chartere directe din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Hotelierii din Mauritius solicită chartere directe din România, după ce numărul turiştilor români a crescut în fiecare an, a declarat pentru News.ro Elvis Follet, cluster public relations manager la complexul de resorturi Lux din Mauritius.

”Ne-ar plăcea să avem mai mulţi turişti din România, şi nu doar la noi în hotel, ci în toată insula. Problema este că nu există zboruri directe din Bucureşti spre Mauritius, turiştii trebuie să vină prin Germania, Paris sau Dubai. Dar totuşi numărul acestora creşte. Era mult mai bine dacă exista un zbor direct, chiar dacă sezonier. De exemplu, avem zboruri directe din Frankfurt, Copenhaga, Stockholm, dar şi din Elveţia şi Letonia”, a declarat pentru News.ro Elvis Follet, cluster public relations manager la complexul de resorturi Lux din Mauritius.

Cei mai mulţi turişti vin din Marea Britanie, Franţa, Germania, China, India, afirmă el, şi din ce în ce mai mulţi din sud-estul Europei, deci şi din România.

”Numărul turiştilor români este încă mic, dar în creştere în fiecare an”, precizează Elvis Follet.

Grupul Lux are trei hoteluri de cinci stele în Mauritius. Un al patrulea este în construcţie şi va fi finalizat la începutul anului 2021. Acesta va avea 186 de camere.

În medie, o cameră aici costă 450 de euro pe noapte pentru două persoane.

”Turiştii europeni stau între opt şi zece nopţi, în timp ce cei din Asia stau o săptămână”, mai spune reprezentantul complexului de resorturi Lux.

El le recomandă turiştilor să viziteze plajele frumoase ale insulei, dar şi alte locuri de interes precum Grădina Botanică, case coloniale, castelele, munţii dar şi cascadele.

”Deşi este o insulă mică, turiştii au foarte multe posibilităţi. Aici ei pot juca golf, pot face căţărări pe munte şi pot să vâneze. Uneori au loc şi competiţii culinare. Este totodată important de specificat că este o destinaţie sigură”, a adăugat Elvis Follet.

Mauritius este o destinaţie atât pentru cupluri şi tineri care vin în luna de miere, dar şi pentru familiile cu copii.

De asemenea, Ashish Modak, regional general manager al grupului de hoteluri Lux, spune că turiştii români vin de regulă în Mauritius de Crăciun şi/sau Revelion.

”Turiştii români vin la sfârşit de decembrie până la începutul lunii ianuarie. Numărul acestora e în creştere, sunt din ce în ce mai mulţi interesaţi de destinaţia Mauritius şi să experimenteze luxul. Procentul este încă mic faţă de celelalte naţionalităţi care ne vizitează, dar e promiţător”, a declarat Ashish Modak.

În Mauritius, sezonul cald începe în noiembrie şi ţine până la sfârşitul lui aprilie. În ceea ce ar fi perioada de iarnă, temperaturile coboară la 17-18 grade Celsius.

Circa 1,3 milioane de turişti vin în vacanţă în Mauritius în fiecare an

Aproape 1,3 milioane locuitori trăiesc în Mauritius şi insula primeşte încă o dată pe atâta turişti din toate colţurile lumii.

Salariul minim pe economie aici este de 260 de euro, potrivit legii.

La rândul său, Fabien Lefébure, chief executive officer al agenţiei de turism Solis 360 din Mauritius, spune că 40-50% din clienţii companiei sunt turişti care vin în Mauritius în luna de miere.

”Aproximativ 40.000 de turişti din întreaga lume au cumpărat vacanţe de la noi. Circa 40-50% dintre ei vin aici în luna de miere”, Fabien Lefébure, chief executive officer al agenţiei de turism Solis 360 din Mauritius.

Alte 5.000 de persoane sunt turiştii de outgoing, cei stabiliţi pe insulă şi care cumpără vacanţe în afara ţării.

Potrivit reprezentantului agenţiei precizează că majoritatea hotelurilor de pe insulă au o rată de 20% a clienţilor care revin aici în vacanţă.

Agenţia are 150 de angajaţi şi este una din cele mai vechi din insulă, având parteneri în întreaga lume.

Întrebat cum arată un Crăciun în Mauritius, Fabien Lefébure afirmă că vremea este foarte plăcută, iar atmosfera este festivă.

”Vremea este foarte plăcută, fructele sunt coapte, florile înfloresc. Pentru cei din afară e destul de ciudat să îşi petreacă sărbătoarea de Crăciun pe plajă”, a adăugat Fabien Lefébure.

Turismul reprezintă 8-9% din Produsul Intern Brut al ţării, însă agricultura este la fel de importantă, precum şi serviciile, acestea din urmă asigurând 60-63% din PIB. De altfel, în anii '70, Mauritius era pe locul doi, după Cuba, la exportul de trestie de zahăr.

Pasărea Dodo a locuit în Mauritius

De asemenea, Ramesh Jahazeeah, ghid al agenţiei de turism locale, spune că în prezent oamenii de ştiinţă încearcă să cloneze pasărea Dodo.

”Pasărea Dodo locuia doar aici, în Mauritius. Era mare, grasă, se hrănea numai cu fructele exotice căzute pe jos. Oamenii au vânat-o pentru hrană până când specia a dispărut. Din câte ştim noi, oamenii de ştiinţă încearcă să cloneze pasărea Dodo”, a spus Ramesh Jahazeeah.

Pasărea a trăit timp de milenii pe insula Mauritius, dar a dispărut după ce oamenii au ajuns pe această insulă şi au început să o vâneze. Vânatul necontrolat şi distrugerea habitatului natural au făcut ca acest animal să dispară cândva în secolul al XVII-lea, la numai 200 de ani de la venirea omului în regiune. Cel mai bine conservat schelet de Dodo a fost expus în Muzeul Ashmolean din Oxford de mai bine de trei secole.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite