Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Transportul maritim, lăsat fără navigatori. Criza sanitară din India zguduie indrustria

3
7 May 2021 15:17:57
Autor: Melania Agiu
Foto: EPA EFE
Foto: EPA EFE

Uriaşul val de infectări cu coronavirus înregistrat de India a lovit în plin industria internaţională de transport maritim care se bazează pe această ţară pentru navigatori, în condiţiile în care echipajele se îmbolnăvesc în masă, iar porturile interzic intrarea navelor, scrie Financial Times.

Blocarea Canalului Suez din martie „va păli pe lângă perturbările ce ar putea apărea în urma incapacităţii înlocuirii echipajelor", avertizează Mark O’Neil, preşedinte al InterManager, reprezentant al industriei de management al echipajelor, potrivit Digi24.
 
Potrivit sursei citate, oficialii industriei de transport maritim spun că navigatorii ar trebui prioritizaţi în campania mondială de vaccinare, însă se declară nemulţumiţi de ritmul lent al acestui proces.
 
Experţii avertizează că această criză din ce înce mai acută din India ar putea zădărnici eforturile de a pune capăt pandemiei la nivel mondial, notează CNN. 
 
India este de asemenea un important producător de vaccinuri, însă criza sanitară de pe plan local a determinat autorităţile ţării să stopeze exporturile de vaccinuri Covid-19. O amânare a exporturilor indiene ar putea lăsa ţările cu venituri mai mici vulnerabile în faţa unor noi valuri ale pandemiei.
 
Criza din India a determinat mai multe ţări să-şi înăsprească restricţiile de călătorie, o veste rea pentru companii aeriene, aeroporturi şi alte businessuri care depind de industria de travel, arată Uma Kambhampati, profesor de economie la Universitatea Reading din Marea Britanie.
 
Camera de Comerţ a SUA a avertizat că această criză sanitară din India ar putea afecta economia americană. Aceasta în condiţiile în care companiile americane angajează milioane de muncitori indieni pentru operaţiuni back-office.
 
Pe lângă Filipine şi China, India este una dintre cele mai importante surse de navigatori. Aproximativ 240.000 dintr-un număr estimat de 1,6 milioane de navigatori la nivel mondial provin din această ţară.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Dobos Vasilescu
7.05.2021, 15:36:41

Daca indienii navigatori sunt ca aia de pe Ever Given mai bine lipsa.

-10 (10 voturi)
Popa Pius
7.05.2021, 18:43:12

Sau ca cei care au poluat Mauritius...

+10 (10 voturi)
t mihai
8.05.2021, 07:30:05

"Criza sanitară din India zguduie INDRUSTRIA" Daca zguduie INDRUSTRIA - care nu este INDRUSTRIE de altfel pentru ca nu produce nimic - atunci e grav.

Modifică Setările