Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

UE înăspreşte reglementările privind transferurile de criptomonede

3
21 Jul 2021 07:38:05
Autor: News.ro
Aprobarea finală a proiectulu ide lege va fi dată de statele UE şi de Parlamentul European.
Aprobarea finală a proiectulu ide lege va fi dată de statele UE şi de Parlamentul European.

Companiile care transferă bitcoin sau alte criptomonede trebuie să colecteze detalii privind expeditorii şi destinatarii, pentru a ajuta autorităţile să combată banii murdari, potrivit unui proiect al Comisiei Europene, transmite Reuters.

Legea propusă de Comisie va aplica tranzacţiilor cu criptomonede aşa-numita regulă a călătoriei, pentru ca acestea să poată fi urmărite.

Regula, care este una dintre recomandările unei autorităţi de reglementare interguvernamentale, numită Financial Action Task Force (FATF) (Grupul de Lucru pentru Acţiune în Domeniul Financiar) este aplicată deja transferurilor electronice.

„Amendamentele de astăzi vor asigura ca transferurile de active cripto, cum ar fi bitcoin, să paotă fi urmărite în totalitate şi vor permite prevenirea şi detectarea posibila lor utilizare pentru spălarea de bani sau terorism financiar”, a anunţat Comisia într-un comunicat.
O companie care gestionează active cripto pentru un client trebuie să includă numele clientului, adresa, data naşterii şi numărul contului şi numele persoanei care primeşte activele cripto respective.

Furnizorul de servicii al destinatarului trebuie la rândul său să verifice dacă sunt disponibile toate informaţiile necesare.

Oferirea unor portofele de active cripto anonime va fi interzisă, ca şi conturile bancare anonime, care sunt deja interzise de către regulile UE împotriva spălării banilor.

Aprobarea finală a proiectulu ide lege va fi dată de statele UE şi de Parlamentul European.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Davide Isa revine
21.07.2021, 10:24:54

UE sa inaspreasca reglementarile privind PROPRIA coruptie si sa se uite-ntai in curtea proprie, unde ursula si slugile ei contracteaza la suprapret, cu spagi si "comisioane" de milioane de eur. Sau astia nu mai sunt bani "murdari"?!

-9 (11 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
21.07.2021, 14:39:11

Corect, dar una nu exclude pe cealalta...

-4 (4 voturi)
Davide Isa revine
22.07.2021, 08:48:22

Dar nici nu o justifica. Un mafiot nu are nici calitatea si nici legitimitate ca sa-i "reglementeze" pe altii.

-7 (7 voturi)
Modifică Setările