Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Un miliardar canadian ar putea fi exhumat, pentru a debloca cele 145 de milioane de dolari din contul său

4
15 Dec 2019 13:14:31
Autor: Afrodita Cicovschi
Moartea lui Gerald Cotten a aruncat Quadriga în criză, compania trebuind să returneze investiţiile făcute de peste 100.000 de utiliatori. FOTO Facebook
Moartea lui Gerald Cotten a aruncat Quadriga în criză, compania trebuind să returneze investiţiile făcute de peste 100.000 de utiliatori. FOTO Facebook

Avocaţii unei platforme de tranzacţionare a criptomonedelor, care aparţine miliardarului canadian decedat Gerald Cotten, au cerut exhumarea corpului, într-un proces de deblocare a contului său, transmite CNN.

Cotten, co-fondator şi director general al Quadriga, a murit în decembrie 2018 în urma complicaţiilor provocate de boala  Crohn, în timp ce călătorea în India, a anunţat compania pe Facebook. La momentul respectiv, Quadriga, care a fost la un moment dat cea mai mare platformă de tranzacţionare de criptomonede din Canada, a anunţat că nu poate avea acces la activele digitale. Cel puţin 145 de milioane de dolari au rămas blocate în contul lui Cotten, scrie CNN.
 
Moartea lui Cotten a aruncat Quadriga în criză, compania trebuind să returneze investiţiile făcute de peste 100.000 de utiliatori. În luna aprilie, Curtea Supremă din Noua Scoţie a decis că Quadriga trebuie să urmeze procedurile de faliment.
 
Miller Thompson LLP a solicitat vineri poliţiei candiene exhumarea şi efectuarea unei autopsii a corpului lui Cotten, pentru a se confirma identitatea şi cauza morţii acestuia, având în vedere circumstanţele îndoielnice din jurul decesului şi pierderile semnificative ale utilizatorilor afectaţi. Compania a confirmat pentru CNN că scrisoarea adresată poliţiei este reală.
 
Multe dintre monedele digitale deţinute de Quadriga sunt stocate offline în conturi cunoscute sub numele de ”portofele reci”, o modalitate de a le proteja de hackeri. Cotten era singura persoană cu acces la aceste portofele, potrivit companiei.
 
În scrisoarea cu data de vineri, avocaţii au sobliniat ”necesitatea de a şti sigur dacă Gerald Cotten este de fapt decedat”.
 
Curtea din Noua Scoţie a desemnat firma de servicii financiare Ernst & Young drept administrator independent, pentru a gestiona eforturile Quadriga de rezolvare a problemelor financiare. Potrivit unui raport publicat în iunie de Ernst & Young, au fost descoperite probleme grave în managementul Quadriga.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Hoher Herman
15.12.2019, 13:32:13

Alti canadieni tepuiti. Totusi cea mai mare tepuiala au luat-o acum 20 de ani cand au investit miliarde pe o "mina de aur" de prin Africa pe baza unei pilituri de aur, obtinute chiar cu pila. Si zmecheru' ala cica ar fi murit prin jungla, si nu mai foet gasit niciodata.Acuma a venit doar urmatoarea teapa. Trebuie sa le ia cineva banetu' si la prosti.

+3 (3 voturi)
61.8
15.12.2019, 18:07:19

https://www.youtube.com/watch?v=PNVH_eQ8EGI

-1 (1 vot)
61.8
15.12.2019, 18:10:57

https://www.youtube.com/watch?v=-30tk1hPRs8

-1 (1 vot)
Smeritu Pahomie
15.12.2019, 16:51:37

Si poporul Roman acum dupa caderea PSD-ului trebuie sa dezgroape multe cadavre ingropate adanc de borfasii SRI ai Clanului Voiculescu si ILIESCU cand au dat de urma Conturilor lui Ceausescu ajutati de advocatii aia canadieni in 1990.....

+2 (2 voturi)
Modifică Setările