Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Unul dintre cofondatorii Ethereum renunţă la universul crypto şi îşi vinde afacerea. „Nu mă simt în siguranţă în acest spaţiu”

3
21 Jul 2021 15:47:41
Autor: Melania Agiu
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Unul dintre cei opt fondatori ai platformei Ethereum, blockchain-ul pe care este bazată Ether, a doua cea mai populară monedă virtuală din lume, vrea să renunţe definitiv la această industrie, anunţă Bloomberg.

Potrivit sursei citate, Anthony Di Iorio, în vârstă de 48 de ani, a declarat că monedele virtuale sunt prea riscante. Mai mult, temerile legate de propria siguranţă l-au făcut să îşi regândească viitorul. Totodată, potrivit lui, monedele virtuale reprezintă doar o mică parte din ceea ce are nevoie lumea.
 
Di Iorio este însoţit încă din 2017 de o echipă de agenţi de securitate. El spune că nu se simte în siguranţă în acest univers al monedelor digitale, aşa că a anunţat că are de gând să-şi vândă şi afacerea. El şi-a autoevaluat compania Decentral şi estimează că aceasta valorează sute de milioane de dolari.
 
În săptămânile următoare, el intenţionează să se concentreze asupra filantropiei şi a altor proiecte care nu sunt legate de cripto. Canadianul se aşteaptă să rupă în timp toate legăturile cu mai multe startup-uri cu care este implicat şi nu intenţionează să finanţeze alte proiecte blockchain.
 
Plecarea lui Iorio vine într-un moment crucial pentru industrie. Pe de o parte, comunitatea criptografică s-a confruntat cu probleme din cauza preocupărilor de mediu şi de reglementare, iar pe de altă parte, industria a văzut şi anunţuri binevenite din ţări precum El Salvador şi Paraguay.
 
Se aşteaptă ca Ethereum 2.0, o nouă versiune a platformei blockchain aşteptată anul acesta, să rezolve o mulţime de probleme de mediu citate de experţi. Platforma pune limite numărului de mineri care sunt recompensaţi pentru autentificarea tranzacţiilor cripto, reducând astfel cerinţele generale de putere ale sectorului.
 
Vitalik Buterin, în mare parte acreditat ca fondator al reţelei, a declarat că va reduce consumul de energie cu până la 99%. Platforma este, de asemenea, văzută ca soluţia potrivită pentru construirea de viitoare produse bazate pe cripto, deoarece este şi mult mai versatilă. Comentariul lui Iorio că moneda crypto nu este necesară pentru o mulţime de probleme ale lumii ar putea fi un obstacol pentru industrie, care, în general, se promovează ca piatră de temelie pentru unele dintre cele mai mari progrese tehnologice din viitor.
 
Di Iorio crede că startup-ul valorează sute de milioane de dolari. Forbes a estimat că antreprenorul canadian are o avere de aproximativ 1 miliard de dolari.
 
Canadianul a pus bazele Ethereum în 2014, în Elveţia, alături de alte şapte persoane. Dintre acestea, doar Vitalik Buterin, cel care a propus proiectul în 2013, mai lucrează la blockchain.
 
Ethereum este astăzi baza pentru mii de alte monede virtuale, aplicaţii şi proiecte. La momentul redactării articolului, Ether avea o capitalizare de aproape 220 de miliarde de dolari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Tomescu Tom
21.07.2021, 16:50:19

Dacă le pică curentul ...sau pur și simplu le pică internetul .. Ethereum are valoare ZERO ... . Citiți .. " " Lup și fier " ... mișto cartea !

+1 (1 vot)
Andrei Adrian
21.07.2021, 18:55:54

Ziua cand o sa pice Internetul o sa fie hard-end pentru cateva zeci de milioane de oamani si hard-reset pentru cateva sute de milioane.

OmTacut2 มวยโบราณ
23.07.2021, 18:16:12

Si-a scos banii din aceasta escrocherie sa-i ajunga si 20 de vieti de acum incolo si se gandeste cum sa iasa viu din afacere.

Modifică Setările