Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Valoarea unei noi criptomonede ajunge la 45 de miliarde de dolari la numai o zi de la debut

3
12 May 2021 13:57:18
Autor: Melania Agiu
Foto: Arhivă personală Andrei Palatkas
Foto: Arhivă personală Andrei Palatkas

Internet Computer, noua monedă digitală lansată luni, este deja una dintre cele mai mari criptomonede din lume, cu o valoare de piaţă de aproximativ 45 de miliarde de dolari, transmit Fortune şi Bloomberg.

Potrivit sursei citate, moneda digitală şi registrul digital aferent ar trebui să ajute pe oricine – dezvoltatorii de software sau creatorii de conţinut – să publice orice doresc pe internet, fără a fi nevoie să treacă prin giganţi digitali precum Amazon.com Inc. sau Facebook Inc., sau să folosească servere sau servicii cloud comerciale.
 
Ideea este de a evita „zidurile corporative” şi de a reduce costurile, potrivit lui Dominic Williams, fondatorul proiectului. Utilizatorii ar putea construi platforme social-media şi alte servicii care să concureze cu titanii de pe internet.
 
Internet Computer este cea mai nouă monedă şi reţea conexă, alături de Polkadot, Binance Coin, printre ele, care încearcă să „fure” din piaţa Ethereum.
 
Debutul spectaculos al Internet Computer a avut loc într-un context în care criptomonedele, de la Bitcoin la Dogecoin, sunt pe buzele tuturor, de la mesele în familie până la emisiunea Saturday Night Live, iar preţurile multor monede sunt în creştere.
 
Valoarea totală de piaţă a tuturor criptomonedelor din lume se ridică acum la 2,48 trilioane de dolari, în creştere de la mai puţin de 1 trilion de dolari la începutul anului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

gyll
12.05.2021, 14:26:06

Stai să vezi cât va valora cripta moneda naturii. Atunci "valoare "la criptomonede.

+1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
12.05.2021, 17:04:26

Comentariu considerat abuziv.

Vasile Porojan
13.05.2021, 14:05:19

bleah...noile generații care nu-și mai ridică fundul de pe scaun și ochiul din Instagram vor cumpăra cripto-păsărică cu cripto-monede, timp în care vor dispărea prin selecție naturală(non-cripto...)...vedeți dezastrul de pe plajă, plină de burtoși, chelioși, cocoșați la 25 de ani...🤣🤣🤣

+1 (1 vot)
Modifică Setările