Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Vassilev a cerut UE să clarifice acceptarea plăţilor pentru aprovizionarea cu gaze

1
25 May 2022 03:16:12
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: gov.bg
Foto: gov.bg

Vicepremierul şi ministrul bulgar al Finanţelor Assen Vassilev a cerut Comisiei Europene să clarifice dacă acceptarea plăţilor pentru livrările de gaze se datorează faptului că diferite ţări sunt tratate diferit de către Gazprom sau încălcărilor sancţiunilor de către companii din unele state membre, a informat Novinite.bg.

Compania rusă Gazprom a întrerupt livrările către Bulgaria, Polonia şi Finlanda, care au refuzat să plătească gazul natural în ruble, dar a continuat să deservească clienţii din alte ţări europene care au deschis conturi în ruble la Gazprombank.

Viceprim-ministrul bulgar participă la Consiliul Afaceri Economice şi Financiare de la Bruxelles.

Toate statele membre au convenit că sancţiunile adoptate până acum împotriva Rusiei ar trebui aplicate în acelaşi mod. Viceprim-ministrul a exprimat rezerve cu privire la propunerea de repartizare a resurselor financiare de către statele membre în planul Comisiei REPowerEU, care a fost prezentat de aceasta. Potrivit acestuia, ar trebui să reflecte gradul de dependenţă de aprovizionarea cu materii prime energetice din Rusia şi să nu se bazeze pe efectul Covid-19.

Vassilev a cerut o luptă reală împotriva inflaţiei la nivel european, cu accent pe energie şi alimente, precum şi o acţiune activă a Băncii Centrale Europene. El a susţinut, de asemenea, propunerea Comisiei de a amâna cu încă un an clauza generală de derogare de la regulile bugetare stricte prevăzute în Pactul de stabilitate şi creştere.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

indianul joe
25.05.2022, 09:21:18

Cine poate, oase roade, cine nu, nici carne moale...

-10 (12 voturi)
Modifică Setările