Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Vremea turismului spaţial a venit. Compania lui Jeff Bezos vinde primele bilete pentru călătoriile în spaţiu

2
5 May 2021 17:48:54
Autor: Melania Agiu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Blue Origin, compania americană de tehnologie spaţială a miliardarului Jeff Bezos, se pregăteşte să deschidă miercuri vânzările de bilete pentru excursii suborbitale cu naveta New Shepard, un moment de referinţă în contextul în care firme din Statele Unite se orientează către o nouă eră a turismului spaţial, relatează Reuters.

Potrivit unui anunţ făcut pe pagina de Facebook a companiei, Blue Origin urmează să anunţe detalii cu privire la modul în care va putea fi achiziţionat un loc, data la care va avea loc primul zbor şi costul unui bilet, un secret păzit cu atenţie ani de zile.
 
Reuters a relatat în 2018 că Blue Origin avea în intenţie să solicite pasagerilor cel puţin 200.000 de dolari americani pentru o astfel de călătorie, pe baza anumitor factori, inclusiv o evaluare a proiectului similar al rivalei Virgin Galactic Holdings Inc a miliardarului Richard Branson, însă este posibil ca planurile să se fi modificat între timp, informează Agerpres.
 
Conform sursei citate, combo-ul rachetă şi capsulă denumit New Shepard conceput de Blue Origin este realizat pentru a transporta în mod autonom şase pasageri la o altitudine de peste 100 de kilometri deasupra Pământului, în spaţiul suborbital, suficient de sus pentru ca persoanele de la bord să experimenteze câteva minute de imponderabilitate şi să poată vedea curbura planetei înainte de revenirea pe suprafaţa terestră a capsulei presurizate, cu ajutorul paraşutelor.
 
Capsula are şase ferestre de observare despre care Blue Origin a precizat că sunt de aproape trei ori mai înalte decât cele de la un avion Boeing 747.
 

Cine sunt primele persoane care vor putea călători în spaţiu

Vedetele şi persoanele foarte înstărite par să constituie publicul ţintă al acestor excursii spaţiale, cel puţin iniţial, însă surse din industrie au indicat că Blue Origin ar putea include şi o componentă filantropică în strategia sa de vânzare a biletelor.
 
Un profesor de ştiinţe şi un analist de date din domeniul aerospaţial se numără printre cei patru membri ai unui echipaj ce urmează să fie lansaţi spre orbita terestră spre sfârşitul acestui an de compania SpaceX a lui Elon Musk, în cadrul unei acţiuni caritabile, considerată primul zbor spaţial cu echipaj exclusiv civil din istorie.
 
De asemenea, Virgin Galactic îşi propune să lanseze în spaţiu clienţi privaţi la începutul anului 2022, după un prim zbor cu Branson la bord, la finele acestui an. 
 
Virgin a declarat că va percepe peste 250.000 de dolari pentru noi rezervări, însă preţul final nu a fost anunţat, notează Reuters. Vânzările vor fi redeschise după zborul lui Branson.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
5.05.2021, 18:19:15

... " să experimenteze câteva minute de imponderabilitate ... " ?? ... :)))) . Parcă îl văd pe Musk anunțând lejer .. zboruri orbitale, la jumătate de preț .. De-al naibii .. fiindcă poate .. :)))

-1 (5 voturi)
trek leopard
5.05.2021, 18:19:58

Astept cu nerabdare si primul accident cu morti in randul turistilor. Atunci sa te tii SHOW :)))

-3 (5 voturi)
Modifică Setările