Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Whirlpool retrage de pe piaţă şi recheamă toate uscătoarele de rufe pentru că sunt extrem de periculoase

1
22 Jul 2019 15:15:22
Autor: Afrodita Cicovschi

Whirpool a decis să retragă de pe piaţă toate uscătoarele de rufe, rechemându-le şi pe cele aflate deja în folosinţa gospodăriilor, pentru că sunt extrem de periculoase, compania prezentând scuze pentru dificultăţile create clienţilor şi oferta de despăgubire, scrie BBC.

Un director executive al Whirlpool şi-a cerut scuze clienţilor afectaţi de uscătoarele periculoase, vândute de mai bine de 11 ani în Marea Britanie, cerând retragerea acestora de pe piaţă şi rechemându-le pe cele aflate în uz, deţinătorii urmând să fie despăgubiţi cu câte 150 de lire sterline.
 
Peste cinci milioane de maşini afectate au fost vândute în Marea Britanie, sub mărcile Hotpoint, Indesit, Creda, Swan şi Proline, între aprilie 2004 şi septembrie 2015.
 
„Oricine a cumpărat un astfel de uscător ar trebui să sune la 0800 151 0905 sau să viziteze un site web dedicat, stabilit luni, pentru a verifica dacă uscătorul său este afectat. Dacă se află pe lista de rechemări, ei ar trebui să-l oprească şi să-l deconecteze imediat”, scrie BBC.
 
Ei pot alege apoi fie înlocuirea uscătorului de rufe cu un altul, de alt tip, fie upgradarea modelului, fie o despăgubire de 150 de lire sterline, cost mai mic însă decât al unui uscător vechi.
 
Potrivit BBC, datele oficiale arată că uscătoarele Whirpool au provocat în 11 ani nu mai puţin de 750 de incendii, Whirlpool declarând însă cădoar 54 de incendii au fost cauzate de căderea scamelor din colector pe elementul de încălzire al uscătoarelor.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Galeriu Crestinu
23.07.2019, 01:16:24

Comentariu considerat abuziv.