Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Wizz Air reduce numărul avioanelor de la bazele sale din România. Ce se întâmplă cu piloţii

0
31 May 2020 09:18:22
Autor: Afrodita Cicovschi

Pandemia a schimbat complet industria aeronautică, tot mai multe companii optimizându-şi costurile, inclusiv prin relocarea avioanelor din unele state în altele.

Wizz Air a anunţat recent deschiderea unor noi baze şi a unoi noi rute, dar şi restrângerea operaţiunilor din Europa, inclusiv din ţara noastră.
 
Printre bazele de unde Wizz Air va reduce numărul de avioane alocate se numără şi patru din România: Cluj Napoca, Timişoara, Sibiu şi Craiova, potrivit unei comunicări interne, citate de boardingpass.com.
 
La baza Wizz Air de la Cluj Napoca, a doua ca mărime din România după Bucureşti, numărul avioanelor alocate va fi redus din iulie de la şapte la cinci. 
 
În ceea ce priveşte bazele operaţionale de la Sibiu şi Craiova, acestea vor avea alocate fiecare câte un singur avion faţă de două câte au în prezent. 
 
La Timişoara Wizz Air va păstra doar două dintre cele trei avioane alocate. 
 
Numărul avioanelor alocate bazei din Bucureşti, a doua cea mai mare bază Wizz Air după Budapesta după numărul de avioane, rămâne la 12 în timp ce la Iaşi compania low-cost va creşte numărul lor de la două la trei.
 
În ceea ce-I priveşte pe piloţi şi alţi angajaţi ai bazelor din România, aceştia pot fi concediaţi sau relocaţi la bazele nou-deschise, decizia urmând să fie luată de salariaţi.
 
Citeşte şi:
 
Wizz Air anunţă noi zboruri, cu preţuri ce pornesc de la 15 euro
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii