Imobiliare

articolul anterior articolul urmator

Cum arată casele spectaculoase premiate de Ordinul Arhitecţilor din România

6
19 Aug 2019 13:47:36
Autor: Afrodita Cicovschi

Două dintre cele mai spectaculoase case, din punct de vedere arhitectural, au fost desemnate câştigătoare în cadrul secţiunii Arhitectură Construită – Arhitectura Locuinţei Individuale.

Casele concept ENE+ENE şi SYAA, două proiecte remarcabile din punct de vedere arhitectural, au fost câştigătoare în cadrul secţiunii Arhitectură Construită – Arhitectura Locuinţei Individuale.
 
Valoarea caselor ENE + ENE şi SYAA, premiate în cadrul competiţiei, atinge suma de 572.000 de Euro.  
 
Casa ENE+ENE
 
 
Casa concept ENE+ENE este proiectată de arhiecţii Mihai Ene şi Adela Ene. Aceasta se întinde pe un singur nivel şi impresionează prin modul în care se descrie pe teren, fiind o structură monumentală, îmbrăcată în cărămidă aparentă recuperată.
 
 
La interior, casa se distinge prin înălţimea neobişnuită a camerelor, de 3,40 m, cât şi prin relaţia organică pe care o dezvoltă cu grădina.
 
 
 
 
Casa Syaa
 
 
Casa SYAA, proiect aflat în portofoliul biroului de arhitectură Cumulus, este o casă impresionantă, complementară cu natura, fiind construită din lemn, un material natural, regenerabil şi prietenos cu locuirea.
 
Casa are un volum dinamic, ludic, ce se distinge prin sincretismul dintre designul scandinav şi inspiraţia de tradiţie locală a acoperişului în şarpantă. 
 
 
 
 
Pe lângâ cele două case deja premiate, anul acesta vor fi finalizate alte 5 case de design ce poartă semnătura unor birouri de arhitectură importante din România: ADNBA, Artline, Studio 1408 şi DSBA.
 
Planul de dezvoltare a parcului rezidenţial Dumbrava Vlăsiei este unul pe termen lung şi cuprinde cinci sate distincte legate de un coridor verde. Întreaga dezvoltare se va întinde pe o suprafaţă de 90 de hectare şi va reuni 1.000 de case. Dumbrava Vlăsiei se află în zona de nord a Bucureştiului, în mijlocul pădurii Vlădiceasca, comuna Baloteşti. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Adrian Panaitescu
19.08.2019, 14:02:36

Sa fie vreo greseala in articol? Ma refer la "Valoarea caselor ENE + ENE şi SYAA, premiate în cadrul competiţiei, atinge suma de 572.000 de Euro.". Pentru ca vad o casa din caramida si beton si una din cherestea, ambele peste 200 mp asa estimativ din poze, ambele intr-o locatie buna, si ma gandesc ca daca dai 70.000 de euro pe pamant si apoi mai bagi 150-160 mii euro in 250 mp casa la cheie cum arata pozele cam asta este, ajungi la 570.000 de euro pentru ambele. Nu cumva este 570.000 euro PE BUCATA CASA?

Dream Pervertor
19.08.2019, 17:17:58

1. ...baia cu fereastra mare, generoasa, sa se bucure si vecinii! 2. ...astia au inceput sa se premieze intre ei, cum facea si Ceausescu cu CC-ul!

+2 (2 voturi)
Jorj
19.08.2019, 17:26:01

O arhitectura oribila si impersonala, care ar putea la fel de bine sa fie oriunde in lume unde modernismul se vinde. As vrea sa vad un premiu dat pentru o casa neoromaneasca, eventual putin modernizata. Sau un cartier de locuinte, inclusiv cu blocuri, care nu neglijeaza conceptul de ornamentatie, caracter cultural si tiparele universale ale frumosului care nu se regasesc in aceste case atunci cand se vor fi invechit sau cand nu vor fi in varianta randata digital. un cont de twitter foarte bun in acest sens https://twitter.com/wrathofgnon Si recomand cautarea de new urbanism pe google si de new classical architecture.

Jorj
19.08.2019, 17:49:53

Arhitectul Leon Krier: The industrialisation of building has had the negative effect of transforming buildings wich ought to be objects of long-term use into short-term consumer goods, aggravating the wastage of construction materials beyond what is ecologically tolerable Industrialization has not brought any significant technical improvement in building. It has not reduced the cost of construction. It has not shortened the time of production. It has not created more jobs. It has not helped to improve the working conditions of the workers. It has on the contrary destroyed a highly sophisticated craft that had lasted for millennia. It has been incapable of finding solutions for the typological, social and morphological complexity of the historical centers and landscapes. And although building is still organized today according to forms of artisanal production, craftsmanship as an autonomous culture has been destroyed by the industrial and social division of labor. Educatia arhitectilor romani ar trebui sa inceapa la Muzeul Satului.

Stan Patitu
19.08.2019, 17:37:14

Am impresia ca arhitectii din Romania nu stiu ce inseamna case spectaculoase.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)