Cum au evoluat chiriile în marile oraşe ale ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
chirie

Piaţa chiriilor a fost puternic impactată în anul 2020, în toate marile oraşe. Totuşi, cererea pentru proprietăţi rezidenţiale aflate la închiriere a început să crească de la un trimestru la altul, potrivit datelor Imobiliare.ro.

În privinţa preţurilor de închiriere, trimestrul I al anului 2022 indică o creştere a preţului mediu pentru toate centrele regionale analizate. Pe primul loc se situează Cluj Napoca cu preţul de 8 euro pe mp util, urmat de Bucureşti cu 7,8 euro pe mp util.

Oferta pieţei de închiriere indică o scădere în medie cu 24% în ultimele 12 luni, unde cea mai mare diminuare a numărului de proprietăţi listate la închiriere este pentru Cluj Napoca (-45% faţă de Trimestrul I 2021), urmat de Braşov cu -32% şi Iaşi cu -25%.

În ceea ce priveşte chiriile solicitate pe categorii de apartamente, Bucureştiul se află, în mod firesc, în fruntea marilor oraşe, cu valori medii de 280 de euro pe lună pentru garsoniere, 400 de euro pe lună pentru două camere şi, respectiv, 600 de euro pe lună pentru trei camere. 

Capitala ţării este urmată îndeaproape de Cluj-Napoca, unde proprietarii solicită tot 280 de euro pe lună pentru o locuinţă monocamerală, respectiv 410 de euro pe lună pentru una bicamerală şi 500 de euro pe lună pentru una tricamerală.

Dintre cele nouă mari oraşe analizate, cele mai accesibile locuinţe de închiriat pot fi găsite în Oradea, preţurile medii lunare cifrându-se aici la 160 de euro pentru o locuinţă monocamerală, la 250 de euro pentru una bicamerală, şi, respectiv, la 300 de euro pentru una tricamerală.

chirii 2022
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite