Imobiliare

articolul anterior articolul urmator

Cum va fi transformată Casa Radio. Primele indicii

0
16 Jul 2019 16:31:06
Autor: Elena Deacu

Casa Radio va găzdui, în primă fază, o clădire de birouri şi un centru comercial, dezvoltate de AFI Europe, care recent a încheiat pre-contractul de cumpărare pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni în acest proiect.

Fiind prima dată construită în timpul regimului comunist, Casa Radio reprezintă un obiectiv central în peisajul urban al Bucureştiului. Prima fază a proiectului constă în dezvoltarea unui proiect cu utilizare mixtă care include atât o clădire de birouri cât şi un centru comercial, susţin reprezentanţii firmei de avocatură PeliPartners.

Anterior, Doron Klein, CEO AFI Europe Romania, declara: „Casa Radio este un punct de reper în Bucureşti şi achiziţia proiectului este în concordanţă cu strategia noastră de expansiune. Având în vedere stadiul incipient al acestei achiziţii, vom oferi informaţii actualizate privind achiziţia şi planurile pentru acest proiect pe măsură ce procesul avansează”. Ulterior, Klein a spus pentru profit.ro că amplasamentul poate fi folosit pentru toate tipurile de clădiri, respectiv de birouri, rezidenţiale, centru comercial.

PeliPartners a asistat AFI Europe la negocierea şi semnarea unui antecontract de vânzare pentru achiziţionarea unei participaţii de 75% în societatea de proiect care dezvoltă „Casa Radio”, un parteneriat public-privat, de la o societate controlată de Plaza Centers NV.

„Implicarea noastră în această tranzacţie confirmă expertiza avocaţilor noştri în domeniul PPP, expertiză acumulată în perioadele cele mai intense ale proiectelor de acest tip. Suntem încântaţi să fim implicaţi într-o tranzacţie emblematică pentru piaţă, care ne-a permis totodată să ne sprijinim clientul în consolidarea poziţiei sale pe piaţa locală şi în acelaşi timp în explorarea unor noi domenii”, declară Francisc Peli, Managing Partner la PeliPartners.

„Tranzacţia a prezentat un grad ridicat de complexitate datorită contextului general al proiectului şi a problemelor juridice delicate ridicate pe parcursul procesului de negociere. Suntem mândri şi recunoscători clientului nostru pentru oportunitatea de a asista într-un astfel de subiect”, declară Oana Bădărău, Partner şi Coordonator al Practicii de Real Estate & PPP din cadrul PeliPartners. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii