Liviu Tudor investeşte în tineri - de ce a decis să dezvolte West Gate Studios la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
West Gate
West Gate

West Gate Studios este cel mai mare complex privat pentru studenţi din România, dezvoltat de Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri.

Liviu Tudor este un antreprenor cu 24 de ani de experienţă pe piaţa locală. După o carieră în aeronautică şi după dezvoltarea unor complexuri de birouri, Liviu Tudor a investit în tineri şi în viitorul acestora, prin construirea West Gate Studios. 

„Suntem în pragul unor dezvoltări importante, iar în următorii ani, lucruri spectaculoase se vor întâmpla în această ţară. Tocmai pentru că suntem implicaţi atât de activ în zona de business, am simţit, împreună cu echipa mea, că trebuie să ajutăm la dezvoltarea generaţiei următoare”, explică Liviu Tudor, proprietarul parcurilor de birouri Novo Park şi West Gate, decizia de a construi West Gate Studios.

„După ceea ce văd zilnic în jurul meu, sunt şanse foarte mari ca în următoarele decade să asistăm la îndeplinirea unor lucruri extraordinare. Văd studenţi dedicaţi, cu sete de a învăţa lucruri noi, hotărâţi să-şi facă simţită contribuţia. Nu există limite pentru ceea ce poţi obţine prin educaţie. Cred cu tărie în acest lucru şi de aceea investesc în educaţie”, crede Liviu Tudor. 

De ce a construit Liviu Tudor în cămine studenţeşti? Poate şi pentru că îşi aminteşte de perioada studenţiei sale. „Eu am stat în Regie în toţi cei cinci ani de Politehnică, şi tot ce fac este ca şi cum aş sta acolo. Tot ce mi-ar face plăcere mie să găsesc într-un astfel de campus, o să pun acolo. E un fel de a restitui vremea frumoasă de atunci”, crede Liviu Tudor.

wg

În construirea şi administrarea West Gate Studios, Liviu Tudor s-a inspirat mai ales din campusurile din Statele Unite. 

“Elevii sunt organizaţi într-un comitet care are grijă de viaţa culturală, cu sprijinul conducerii. Exista asistenţi rezidenţiali, care sunt ca şi angajaţii şi care se implică în administrarea campuslui. Tipul acesta de organizare este unul de tip occidental, care presupune implicarea studenţilor în administrare şi viaţa culturală”, expică Liviu Tudor. 

Condiţii de trei stele la preţuri rezonabile

În acest moment, 1.500 de tineri sunt cazaţi în campusul West Gate, cu un grad de ocupare de 97%. Ei sunt în cazaţi în trei corpuri de clădire cu 925 de garsoniere şi apartamente. West Gate a căpătat formă treptat, în 2009, 2010 şi 2012. 

wg

Dacă pentru unii studenţi viaţa la cămin înseamnă camere cu igrasie şi băi comune la care apa nu mai funcţionează, la West Gate Studios standardele sunt cele ale unui hotel de trei stele. Astfel, în complexul dezvoltat de Liviu Tudor, camerele sunt mobilate şi dotate cu aer condiţionat, frigider, plită, cuptor cu microunde, televizor, internet şi, opţional cu maşină de spălat. 

Preţurile de cazare pentru West Gate Studios dezvoltat de omul de afaceri Liviu Tudor variază. Pentru o garsonieră de 25 de metri pătraţi, costul este de 80 de euro de persoană, iar pentru o garsonieră de 35 de metri pătraţi şi balcon, preţul ajunge la 105 euro. Ele cresc la 100, respectiv 135 de euro, dacă plata nu este făcută în avans pe un an. Întreţinerea costă aproximativ 25 de euro pe lună. 

În complexul lui Liviu Tudor, 30% din studenţi sunt de la Universitatea Bucureşti, 18% de la UMF Carol Davila, 16% de la Politehnică, iar 15% de la ASE, cei mai mulţi provenind din Argeş, Constanţa şi Prahova. 

wg

Cine e Liviu Tudor?

Dezvoltatorul acestui proiect este unul dintre cei cunoscuţi oameni de afaceri din Bucureşti. Liviu Tudor conduce Genesis Devolpment, companie de investiţii imobiliare. Pe lângă cel mai mare campus privat din România, Liviu Tudor deţine şi parcurile de birouri West Gate şi Novo Park, unde activează HP, Mondelez (Kraft), Procter&Gamble, CitiBank, Alpha Bank, Garanti Bank, Siemens, Ericsson, Dacia-Renault, Accenture, Infineon, Panasonic, Volvo, Luxoft sau Societe Generale. 

Liviu Tudor mai face parte din organizaţia Asociaţia Română pentru Clubul de la Roma, unde este secretar general. Aceasta este o organizaţia internaţională  al cărei scop este acela de a supune atenţiei lumii diverse aspecte referitoare la viitorul planetei. Din Clubul de la Roma fac parte oameni de ştiinţă, economişti, oameni de afaceri, înalţi funcţionari publici, şefi de stat şi foşti şefi de stat de pe toate cele cinci continente. Liviu Tudor deţine fundaţia Tudor, care în 2014 a restaurat Turnul şi Bastionul Măcelarilor din Cetatea Sighişoara. 

Liviu Tudor a absolvit Institutul Politehnic din Bucureşti şi London Business School. Este inginer de aeronautică şi a primit un brevet de invenţie în domeniul electronicii aplicate. A lucrat la Aerostar, iar după 1990 a fondat Digicom, prima companie de comunicaţii prin satelit din România. 

campus privat west gate studios
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite