Numărul autorizaţiilor de construcţie a stagnat anul trecut la circa 37.800

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au eliberat anul trecut 37.776 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, număr apropiat celui din 2012, potrivit datelor anunţate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„În anul 2013 s-a eliberat un număr de 37.776 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu 87 autorizaţii mai puţine faţă de anul 2012. Cele mai semnificative scăderi au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (-837 autorizaţii), Sud-Muntenia (-334 autorizaţii) şi Sud-Vest Oltenia (-186 autorizaţii). Creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (+866 autorizaţii), Vest (+434 autorizaţii) şi Centru (+91 autorizaţii)“, se arată într-un comunicat al INS.

În decembrie au fost eliberate 2.553 de autorizaţii, în scădere cu 11,2% faţă de luna anterioară şi în creştere cu 9% comparativ cu decembrie 2012.

Mai puteţi citi:

Sectorul de construcţii mai trăişte doar din tencuieli, văruieli şi reparaţii capitale. Construcţii noi: cu 10% mai puţine în primele 11 luni din 2013

În primele 11 luni din 2013, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut cu 0,3%. Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 9,6%. La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 30,1%, respectiv cu 14,3%.

Timişoara, singurul oraş mare unde locuinţele s-au scumpit în 2013. Bucureşti este în topul ieftinirilor. Cât mai costă metrul pătrat în marile oraşe

Timişoara este singurul oraş mare din România unde preţul mediu al locuinţelor a crescut anul trecut, în condiţiile în care în Bucureşti s-a înregistrat cea mai mare scădere, astfel că per ansamblu apartamentele s-au ieftinit cu 8,2%, potrivit unui studiu al imobiliare.ro, realizat în şase oraşe.

Românii îşi fac case mai mici iarna şi mai spaţioase vara

Suprafaţa medie a locuinţelor avizate spre construire creşte în lunile de primăvară-vară şi scade în lunile de toamnă-iarnă, reiese din datele centralizate la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Spaţiile industriale, vedeta pieţei imobiliare: suprafaţa tranzacţionată în acest an a crescut de peste două ori

Suprafaţa spaţiilor industriale şi de logistică tranzacţionată în acest an a totalizat 150.000-170.000 metri pătraţi, în creştere spectaculoasă faţă de anul trecut, firmele din domeniul productiv fiind cele mai active, a declarat Marian Orzu, şeful departamentului industrial CBRE, citat de Mediafax.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite