Imobiliare

articolul anterior articolul urmator

Pandemia a scumpit locuinţele în 2020. Cu cât a crescut preţul caselor vândute în Europa

2
22 Apr 2021 18:16:42
Autor: Melania Agiu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Preţurile apartamentelor oferite spre vânzare în Europa au crescut, în 2020, cel mai mare salt fiind înregistrat în Rusia (+16%), în timp ce în România majorarea a fost de 5%.

Potrivit datelor transmise de Olx Group, la nivel european, în privinţa preţurilor la chirii pentru apartamente cea mai importantă scădere a fost înregistrată în Portugalia şi Bulgaria (-11%), urmată de Polonia (-5%) şi România (-3%), transmite Agerpres
 
De asemenea, la poplul opus, chiriile pentru acelaşi tip de imobile au crescut cu 4% în Rusia, respectiv cu 3% în Ucraina.
 
Conform sursei citate, casele oferite spre vânzare au avut preţuri mai mari în Europa, cu o singură excepţie, şi preţuri mai mici în America Latină şi Asia-Pacific. Astfel, în Europa, cea mai mare creştere a fost înregistrată în Ucraina (36%) şi Bulgaria (34%), iar România a înregistrat o creştere de nouă procente, între primul şi ultimul trimestru al anului 2020. 
 
Reprezentanţii OLX Group au transmis că, singura ţară europeană în care preţurile pentru casele de vânzare au fost în scădere a fost Portugalia (-3%).
 
Ţările analizate din America Latină au înregistrat scăderi semnificative ale preţurilor de vânzare ale caselor, în special în Ecuador (-43%), Peru şi Brazilia (cu câte -27%).
 
În privinţa caselor oferite spre închiriere, în Europa s-a consemnat o scădere de 30%, respectiv 26% în cazurile Ucrainei şi Bulgariei, respectiv creştere cu 28% în Rusia. În România s-a înregistrat o scădere de 6%.
 
Pe segmentul terenurilor se înregistrează un salt al preţurilor de până la 24% în Ucraina, 19% în România şi 12% în Polonia.
 
Analiza Olx Group a avut la bază datele colectate în 2020 de pe platformele de anunţuri de imobiliare deţinute de companie în 13 state din Europa, America Latină şi Asia-Pacific, care împreună reprezintă 11% din populaţia lumii şi 8% din PIB-ul global. Printre aceste state se află şi România. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Dobos Vasilescu
22.04.2021, 18:35:56

Deci exista un virus care te poate ternina in cateva zile dar oamenii vor sa-si cumpere case pe care "dezvoltatorul" le scumpeste ca-i cerere si in rusia si in china. Miroase urat.

0 (2 voturi)
Dan Andy
24.04.2021, 03:30:17

Stai cuminte si nu lua de bun articolul asta de publicitate mascata! Trendul este altul: au inceput sa crape bulele imobiliare... Multi au cumparat case ptr a le inchiria pe airbnb. Acum nu mai au bani sa plateasca ratele si-n articolul asta inept se sustine contrariul! Bazat pe ce? Pe ce preturi cer unii/altii! Problema ca ce se cere este la vrajeala! In realitate preturile scad.

Modifică Setările