Imobiliare

articolul anterior articolul urmator

Platforma IMGB, un simbol al industriei din Capitală, a fost vândută. Ce va deveni

28
26 Oct 2020 14:30:24
Autor: Elena Deacu
Fabrica IMGB FOTO B365
Fabrica IMGB FOTO B365

Tranzacţia prin care SIF Banat – Crişana a cumpărat platforma IMGB, fosta glorie a industriei locale din perioada comunistă, de la firma sud-coreană Doosan Heavy Industries & Construction, a fost încheiată, după ce a fost autorizată şi aprobată de Consiliul Concurenţei.

Terenul, cu o suprafaţă de 540.000 de mp, este cea mai mare suprafaţă de teren tranzacţionată în Capitală.

Deal-ul, început şi finalizat în timpul crizei sanitare, cu negocieri închise în mai puţin de două luni, va genera unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din România, potrivit companiei imobiliare Crosspoint.

„Deşi suntem mai selectivi cu investiţiile în piaţa imobiliară, această oportunitate ne-a atras atenţia imediat. Am analizat temeinic oferta şi am ajuns, la fel de repede, la concluzia că se încadrează în criteriile investiţionale pe care le căutăm într-o tranzacţie, un plus fiind şi contribuţia pe care ne-a aducem la redefinirea unei zone importante şi cu istorie din Bucureşti. Este un proiect complex, mai ales din perspectiva suprafeţei, dar avem încrederea că acesta va deveni, în timp, unul dintre proiectele de referinţă de care se va bucura Capitala. De asemenea, le mulţumim celor de la Doosan pentru un proces al tranzacţiei transparent şi profesionist!”, a declarat Bogdan Drăgoi, Preşedintele SIF Banat - Crişana.

Proprietatea tranzacţionată devine cea mai mare suprafaţă tranzacţionată în ultimii zece ani pe piaţa de real estate din Capitală.

„Această tranzacţie confirmă interesul unor investitori pentru active unice, chiar dacă ne aflăm într-o perioadă dificilă, afectată de pandemie şi se discută – în general - despre contracţii de preţuri, crize sau alte semnale negative. Este un exemplu de încredere acordat pieţei locale de real estate din partea SIF Banat – Crişana, un investitor cu un apetit moderat pentru această industrie, dar care validează situaţia că în timpuri mai tulburi apar oportunităţi şi implicit tranzacţii de referinţă”, declară Codrin Matei, Managing Partner Crosspoint Real Estate.

„În toţi aceşti 15 ani de când activăm în domeniu am fost implicaţi în multe şi diverse tranzacţii, dar pot să spun ca până acum nu ne-am confruntat cu o trazacţie atât de rapidă, cu decizii ferme, adaptabilitate, comunicare şi angajament în întregul proces. Chiar putem spune că a fost tranzacţia perfectă, încă un semn de soliditate al industriei noastre”, mai spune Matei.

Societatea de Investiţii Financiare Banat - Crişana este persoană juridică română, constituită ca societate pe acţiuni cu capital integral privat şi funcţionează ca societate de investiţii de tip închis cu o politică de investiţii diversificată şi este autorizată, reglementată şi supravegheată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). SIF Banat - Crişana este autoadministrată şi din martie 2018 este autorizată de ASF ca administrator de fonduri de investiţii alternative (AFIA).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

m wakki
26.10.2020, 14:50:47

foarte bine locul mamuților industriali nu este în centrul orașului

-11 (19 voturi)
Lucifer
26.10.2020, 14:55:08

IMGB nu este în centrul oraşului.

+9 (15 voturi)
Lucifer
26.10.2020, 14:54:18

Gata, s-a semnat actul de deces al IMGB, altădată fala industriei româneşti. Păcat.

+7 (13 voturi)
Coronavirus Noul
26.10.2020, 14:54:46

cum "Ce va deveni?" Mall.

+8 (8 voturi)
Pop Max
26.10.2020, 14:55:32

Un comunicat plătit mascat în articol de presă, care reușește să nu transmită nimic dincolo de laudele cu care se gratulează între ei cei implicați. Băieți, hai să vă învăț o chestie elementară: cu cît încerci să accentuezi mai mult „tranzacția transparentă” și „soliditatea industriei” cu atît devine mai evident substratul dubios al afacerii și cititorii inteligenți încep să-și pună întrebări.

+11 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările