Imobiliare

articolul anterior articolul urmator

Salonul Imobiliar Bucureşti: Preţurile apartamentelor vechi mai pierd din avânt. Care sunt cele mai căutate zone

2
5 Mar 2018 12:49:02
Autor: Afrodita Cicovschi

Avansul preţurilor apartamentelor vechi începe să-şi reducă ritmul, pe fondul creşterii accelerate a ofertei de locuinţe noi şi al apariţiei a tot mai multe proiecte de ansambluri rezidenţiale mari, integrate, au anunţat luni organizatorii Salonului Imobiliar Bucureşti.

Potrivit acestora, numărul ansamblurilor rezidenţiale integrate care se anunţă a fi lansate în următorii ani a crescut semnificativ, tendinţă care pune presiune pe preţurile apartamentelor vechi.
 
Iar preţurile au fost pentru toate buzunarele, pornind de la 28.500 euro o garsonieră în sudul Capitalei, până la un penthouse în Nordul Bucureştiului la 615.000 de euro.
 
 În zona de Vest a Capitalei, preţul unui apartament cu două camere pleacă de la 35.000 euro, cel mai mic preţ al unui apartament similar în Sudul oraşului fiind de 42.000 euro, în timp ce în centul Bucureştiului nu se vând la mai puţin de 180.000 euro. Toate preţurile sunt cu TVA inclusă.
 
O mare parte a cererii s-a orientat către locuinţe care se încadrează în programul “Prima casă”, făcându-se însă remarcat şi segmental clienţilor care dispun de cash, neavând nevoie de bancă pentru finanţare. Aceştia din urmă caută însă apartamente în proiecte premium din zonele ultra-centrale, centrale şi cea de nord.
 
Potrivit specialiştilor imobiliari, cea mai mare pondere a cererii a mers către garsoniere şi studio-uri pentru achiziţiile în scop investiţional şi apartamente de 3 camere pentru uz propriu. 
 
În ce priveşte zonele din Capitală, specialiştii susţin că marii poli de dezvoltare comercială vor atrage în continuare şi dezvoltări rezidenţiale. Primul astfel de caz a fost cel din jurul Barbu Văcărescu – Aviaţiei – Parcul Herăstrău. Urmează acum zonele Grozăveşti – Politehnica şi Timpuri Noi, unde se construiesc atât parcuri de afaceri cât şi noi ansambluri rezidenţiale, iar pe viitor sunt de urmărit Theodor Pallady unde Ikea construieşte al doilea magazin, precum şi arealul dintre Romexpo şi Otopeni, pe fondul construirii liniei de metrou care va conecta Bucureştiul de aeroport, precum şi a numeroaseor dezvoltări de proiecte office din zonă. 
 
Una din cele mai dinamice zone în livrarea de noi apartamente rămâne cea de sud, în proximitatea Bvd. Metalurgiei şi staţiei de metrou Dimtrie Leonida, care absoarbe mii de locuinţe anual. 
 
Ajuns la a patra ediţie, Salonul Imobiliar Bucureşti (SIB) s-a desfăşurat în perioada 2-4 martie, următoarea ediţie fiind programată pentru 7-9 septembrie 2018.
 
Noi proiecte imobiliare
 
Dintre noile proiecte, organizatorii au enumerat Onix Park – 2.000 de apartamente în zona Aviaţiei-Pipera, AFI City – 2.000 de apartamente în zona Bucureştii Noi, H Pipera Lake – 1.350 de apartamente, Arbo Residence Mogoşoaia– 1.000 de apartamente, Arcadia Apartments Domenii – 800 de apartamente şi Luxuria Domenii – 630 de apartamente. Aceste proiecte vor fi dezvoltate în faze, pe parcursul mai multor ani.
 
Un alt expozant, Cityland, agenţie imobiliară specializată în tranzacţionarea de proprietăţi în ansambluri rezidenţiale noi, a prezentat 12 proiecte rezidenţiale, localizate în zone centrale şi semi-centrale din Bucureşti. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Aniela Catargiu
15.03.2018, 17:51:13

Nu se compară un bloc nou cu unul vechi. În primul rând te gândești la confort. Aici mă refer inclusiv la suprafața locuibilă. Cele mai multe blocuri vechi sunt doar niște cutii de chibrite. Nu poți să respiri în ele. Apoi este vorba și de supraaglomerarea cartierelor. De aceea l-am convins pe soțul meu să ne mutăm în Cosmopolis. Prețurile sunt accesibile și trebuia să ne gândim la copii, este destul de greu să îi crești între 4 pereți, într-un oraș aglomerat, poluat și fără spațiu verde.

Ioana Maria Milosescu
14.05.2018, 15:06:58

Nu cred că se merită să stai într-un bloc vechi, apartamente cu 3 camere, foarte frumose se gasesc și în cartierele noi. Nu cred că un bloc vechi ar rezista mai bine la cutreure decât unul nou, sigur, cu mențiunea, de a fi bine construit. Eu am cumpărat cu un apartament în Cosopolis la un preț foarte bun. Am vazut și un apartament vechi, dar nu îmi inspira încredere. Aparul tamentul pe care l-a cumpărat m-a cucertit din prima 😊