Scăpaţi de insolvenţe, fraţii Micula vor să construiască un bloc în inima Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Viorel şi Ioan Micula (de la stânga la dreapta)
Fraţii Viorel şi Ioan Micula (de la stânga la dreapta)

Scăpaţi de insolvenţe, după ce BCR a renunţat la toate procesele deschise împotriva lor, fraţii Micula vor să construiască un bloc în inima Capitalei, în apropiere de Dorobanţi, cerând în acest sens avizul unui plan urbanistic, scrie Profit.ro.

Fraţii Ioan şi Viorel Micula, care deţin European Drinks & Food, sunt în ultima etapă a avizării unui plan urbanistic ce vizează construcţia unui bloc cu circa 60 de apartamente în spatele Casei Sică Bolintineanu, ce urmează a fi conservată, şi care se află în apropierea Colegiului German Goethe, din apropierea Bulevardului Dorobanţi din Bucureşti, potrivit informaţiilor obţinute de Profit.ro.

Luna trecută, după 3 ani de dezbateri, Banca Comercială Română a renunţat la procesele declanşate pentru deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul a 6 dintre cele mai importante firme patronate de fraţii Ioan şi Viorel Micula.

Procesele pornite pentru deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul a 6 dintre cele mai importante firme patronate de cei doi milionari bihoreni s-au stins definitiv, după ce, în timpul dezbaterilor de la Curtea de Apel Oradea, o altă companie din grup a plătit întreaga datorie reclamată de bancă.

Este vorba despre Multipack SRL, care, alături de Starmill SRL şi cei doi fondatori ai societăţilor, fraţii Viorel şi Ioan Micula a câştigat procesul declanşat împotriva Statul Român, obligat la despăgubiri de 400 milioane de euro pentru revocarea stimulentelor acordate pentru investiţii în zone defavorizate.

BCR a cerut în octombrie 2017 declanşarea procedurii insolvenţei pentru firmele European Drinks, Rieni Drinks, Scandic Distileries, Starmill, Transilvania General Import Export şi European Food, reclamând că societăţile au o datorie de aproximativ 180 milioane de euro, reprezentând credite, dobânzi şi penalităţi nereturnate.

Anul trecut, pe 6 mai, Tribunalul Bihor a respins cererile de deschidere a procedurii de insolvenţă făcute de BCR în toate cele 6 procese, invocând că solicitările nu respectă condiţiile de fond impuse de lege. Hotărârile au fost atacate, însă, de bancă, iar dezbaterile s-a reluat la Curtea de Apel Oradea. Aici, însă, în octombrie 2019, părţile au solicitat suspendarea judecării cauzelor, iar luna trecută instanţa a luat act de retragerea apelurilor, ca efect al plăţii datoriilor.  

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite