Imobiliare

articolul anterior articolul urmator

Veşti bune pentru cei care vor să-şi construiască o casă. Ministerul Dezvoltării pregăteşte un nou Cod al Urbanismului

2
3 May 2021 17:02:16
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat realizarea unui Cod al urbanismului care va simplifica accesul la partea de avizare pentru o investiţie, precizând că nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare aceleaşi avize ca pentru un dezvoltator imobiliar care face două blocuri cu 100 de apartamente.

Potrivit ministrului, acest cod al urbanismului va uni 21 de reglementări din diverse acte normative, transmite News.ro. 
 
„Guvernul a aprobat deja tezele prealabile ale noului Cod al Urbanismului, un cod care va uni 21 de reglementări din diverse acte normative şi în care urmărim două, trei chestiuni foarte clare. În primul rând, o simplificare a accesului cetăţeanului, inclusiv al autorităţilor locale la partea de avizare pentru o investiţie.
 
Vrem să facem acel birou unic de autorizare în care cetăţeanul vine, depune documentaţia şi autoritatea se ocupă de strângerea tuturor avizelor de la instituţiile competente de a aviza, nu cetăţeanul trebuie să meargă în fiecare autoritate la rând, şi primeşte toate avizele laolaltă înapoi”, a afirmat ministrul Dezvoltării.
 
Acesta a precizat că nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare aceleaşi avize ca pentru un bloc. 
 
„Nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare exact atâtea şi aceleaşi avize ca şi pentru un dezvoltator imobiliar care face două blocuri cu 100 de apartamente. Astăzi pe legislaţia actuală avem această identitate de avize şi de proceduri. Este evident ilogic şi împovărător şi pentru un cetăţean, aceleaşi probleme sunt şi la autorităţile locale. Cunoaştem aceste chestiuni şi lucrăm la acest Cod al Urbanismului care va aduce multă simplificare în aceste proceduri de avizare”, a explicat Cseke Attila.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mircea Lupan
3.05.2021, 17:12:34

Trebuia sa vina Attila ca sa limpezeasca lucrurile. Sper sa fie asa.

+1 (1 vot)
imacandi
5.05.2021, 10:19:36

ce limpezeste Attila cand Strategia Nationala a locuirii e inca prin sertare?

Modifică Setările