Investiţii

articolul anterior articolul urmator

A fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru producţia tablierului de la pasajul Doamna Ghica. „Ne pune în linie dreaptă către finalizarea pasajului anul acesta”

0
25 Jan 2022 13:51:12
Autor: Melania Agiu
Foto: Asociatia Pro Infrastructura Facebook
Foto: Asociatia Pro Infrastructura Facebook

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a transmis, marţi, că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru producţia tablierului de pod de la pasajul Doamna Ghica.

Potrivit sursei citate, valoarea contractului este de 21,8 milioane lei, iar termenul pentru livrare este şapte luni şi jumătate de la semnarea contractului. 
 
„După două licitaţii eşuate pentru acest element crucial al proiectului, mă bucur să pot anunţa acest pas important în dezvoltarea Sectorului 2. Este un progres care ne pune în linie dreaptă către finalizarea pasajului Doamna Ghica anul acesta. Oricum intersecţia Doamna Ghica era una dintre cele mai aglomerate din Sectorul 2 şi din Bucureşti, în general. Ştiu că aglomeraţia doar a crescut odată ce lucrările se blocaseră. În sfârşit însă suntem pe direcţia cea bună pentru a degreva traficul în acest punct.”, transmite sursa citată.
 
Lucrările la Pasajul de la Doamna Ghica au fost reluate de Primăria Capitalei la finalul lunii august 2021, după 9 luni de pauză. Şantierul a fost blocat din lipsa banilor, situaţia fiind rezolvată prin realizarea unui parteneriat între Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 2, astfel încât aceasta din urmă să contribuie cu 30 milioane lei pentru finalizarea lucrării, iar Primăria Capitalei cu 110 milioane lei.
 
Lucrările la pasaj au fost oprite în noiembrie 2020, la 40% stadiu de execuţie, structura de rezistenţă şi devierea reţelelor de utilităţi fiind aproape gata.
 
Potrivit Hotnews.ro, în decembrie 2021, Primăria Capitalei anunţa că stadiul lucrărilor a ajuns la 49%. 
 
„Mai sunt de executat lucrări la rampe (finalizare sistem rutier) şi suprastructura pasajului (tablier metalic, betonare şi asfaltare), iluminat pasaj, lucrări la reţeaua de apă – canal, sistematizare la sol.”, menţiona sursa citată.
 
Lucrarea este executată de Trustul de Clădiri Metropolitane, una dintre companiile municipale înfiinţate de fostul primar Gabriela Firea.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările