Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Aproape 100 de km de cale ferată între Braşov şi Sighişoara vor fi modernizaţi. Când se va putea circula cu 160 km/h

3
20 Jun 2019 14:02:19
Autor: Afrodita Cicovschi

CFR SA a desemnat Asocierea RailWorks câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov - Apaţa şi Caţa - Sighişoara, aflate pe secţiunea Braşov - Sighişoara, componentă a Coridorului Rin - Dunăre, pentru circulaţia cu viteza maximă de 160 km/h.

Oferta financiară a Asocierii RailWorks a fost de 2,9 mld. lei fără TVA, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii. „Termenul de aşteptare nu poate fi mai mic de 11 zile de la momentul declarării ofertei câştigătoare”, se arată în legea 101/2016.
 
Sursa de finanţare pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov - Apaţa şi Caţa - Sighişoara, în lungime totală de 86 de km, este asigurată din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, iar obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h, pentru trenurile de călători.
 
În ceea ce priveşte durata contractului, aceasta este de 48 de luni de la momentul semmnării contractului, care ar putea avea loc în prima parte a lunii iulie, în cazul în care nu s-au depus contestaţii.
 
 Contractul prevede o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară: terasamente, linii C.F, consolidări poduri, podeţe, tuneluri, pasaje superioare, linie de contact, sistem de informare a călătorilor, energoalimentare, telecomunicaţii, comunicaţii pentru semnalizare, fibră optică, supraveghere video, instalatii electrice, instalatii sanitare, instalaţii termoventilaţie, apărări de maluri, semnalizare, protecţia mediului.
„Prin modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare se asigură condiţii tehnice pentru circulaţia trenurilor de călători şi marfă cu viteze superioare de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar”, a informat CFR SA.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Sorin Barbul
20.06.2019, 16:17:42

Deci vom avea o cale ferată „rapidă” (vorba vine - se va circula cu 160 de kilometri, când în Europa se circulă de pe acum cu 3-400!) Bucureșt-Brașov-Sighișoara- Arad peste vreo... 5 ani.

Spaga Vali
20.06.2019, 18:36:00

Daca *frontiera ungara -km 614 facut tot de Alstom, semnat pentru o durata de 3 ani nu e gata nici dupa 7 ani, * la Simeria lot 2c unde oferta depusa a fost dubios castigata de acelasi consortium format din mafiotii de la Alstom, Arcada, Aktor si Euroconstruct, dupa 2 ani si jumatate au progres fizic 6% *simeria-sighisoara semnat acum 5 ani au primit extentie de timp pana in 2024 , adica 10 ani de contract chiar crezi ca vor face contractul in 5 ani? Parca mai ieri CUC vroia sa rezilieza contractul de la Sebes Turda lot 2,pentru ne-performanta, tot cu AKTOR-Euroconstruct si acum le da un contract de 700 MEUR, nu mai intelege lumea nimic. AKTOR mai are 2 contracte vechi de 8 ani nefinalizate. CFR e sabotata constant din interior, comisia decide, pe sub usa se obtin documente semnate de management care contrazic rezultatul comisiei si totul se aranjeaza asa cum trebuie. si uite asa se invarte banu si castiga cine trebuie. Ma intreb de ce se fac/mimeaza licitatii si sunt o gramada de tampiti care participa la licitatii crezand ca sunt pe bune. propun sa le dea direct macar noi ca popor castigam timp. Baieti destepti Stanciu, Huma - Gluma, Beschiu stiu foarte bine cum merg lucrurile si cum sa convinga fomistii din PSD.Performanta 0 contracte multe si spaga sa curga.... Vor sa dispara DNA ca ia incurcat cativa ani pe baietii astia - o sa vedem in presa cate un fraier arestat si condamnat care peste cativa ani povesteste cum a dat spaga unor PSD-isti ca acum cateva luni cu austriecii de la Swietelsky Tara asta nu se face niciodata bine.

+1 (1 vot)
Andreea LS
14.07.2019, 00:36:22

peste vreo 20 ani...daca avem noroc.