Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Autostrada de Centură Bucureşti Nord: Constructorul a început activităţile de pregătire a şantierului pe lotul 2, între Corbeanca şi Afumaţi

0
3 Nov 2021 20:24:10
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a transmis, miercuri, că au început activităţile de pregătire a şantierului, în vederea demarării lucrărilor pe lotul II al Autostrăzii Bucureştiului, pe zona de Nord.

„Este vorba despre 19 km, între DN1 𝗖𝗼𝗿𝗯𝗲𝗮𝗻𝗰𝗮 şi DN2 𝗔𝗳𝘂𝗺𝗮𝘁𝗶, unde autostrada va avea două noduri rutiere şi 10 poduri şi pasaje.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit acestuia, la data de 17 mai 2021 a fost semnat contractul cu asocierea de firme româneşti care a câştigat licitaţia, respectiv Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB – Tehnostrade, iar ordinul de începere a lucrărilor de proiectare a fost emis la data 16 august 2021. 
 
Contractul are o valoare de 831,9 milioane lei, fără TVA. 
 
Ionel Scrioşteanu precizează că Autostrada de Centură Bucureşti A0 va avea o lungime totală de 101 km şi este parte a unui uriaş proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, care traversează România de la Vest la Est, pe direcţia Nădlac - Arad - Timişoara - Lugoj - Deva - Sibiu – Piteşti – Bucureşti - Constanţa. 
 
„Aşa cum am promis, până în 2022 vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. Până în 2023 vom finaliza şi cele 3 loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada Bucureştiului, iar până în 2024 restul de autostradă, respectiv cele 3 loturi de pe A0 Nord.”, mai transmite sursa citată.
 
Autostrada de Centură A0 Nord - Sectorul 2
 
Constructor: UMB - Tehnostrade - SA&PE (llider de asociere)
 
Valoarea contractului: 831.920.653,34 lei fara TVA.
 
Lungime: 19 km
 
Sursa de finanţare: Fonduri Europene Nerambursabile.
 
Durata contractului este de 154 luni, din care: 12 luni perioada de proiectare,22 luni perioada de execuţie a lucrărilor, 120 luni perioada de garanţie a lucrărilor.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările