Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Autostrada Ford: S-au anunţat câştigătorii pentru construcţia lotului 4 din Drumul Expres Craiova - Piteşti

0
30 Jul 2021 16:37:59
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă, vineri, ”două veşti bune pentru infrastructura rutieră”, respectiv prezentarea câştigătorilor pentru construcţia lotului 4 al DX Craiova-Piteşti şi pentru proiectarea segmentului Braşov-Făgăraş al A3.

”Ziua de vineri aduce 2 veşti bune pentru infrastructura rutieră: s-au anunţat câştigătorii pentru construcţia lotului 4 al DX Craiova-Piteşti şi pentru proiectarea segmentului Braşov-Făgăraş al A3. Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Coloneşti şi Piteşti, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine şi pe loturile 2 şi 3 ale aceluiaşi proiect şi care a fost desemnat câştigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc şi că licitaţia nu va mai fi contestată din nou”, a scris, vineri, pe Facebook, Cărălin Drulă.
 
Potrivit ministrului, din momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 24 pentru execuţie.
 
”Însă, aşa cum ne-a obişnuit până acum, există mari şanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual - mai ales că pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 şi 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”,  mai transmis Drulă.
 
MInistrul anunţă că tot o firmă românească a fost desemnată câştigtăoare pentru proiectarea segmentului Braşov-Făgăraş al A3.
 
”În privinţa Braşov-Făgăraş, firma câştigătoare, de asemenea din România, va trebui să proiecteze la cheie totul - adică să completeze studiul de fezabilitate şi să elaboreze proiectul tehnic - astfel încât cei 48 de km ai autostrăzii să fie scoşi la licitaţie în viitor doar pentru execuţie, iar lucrările să se desfăşoare fără blocaje în teren şi surprize neplăcute. Această autostradă a fost ţinută 10 ani "la sertar". Împreună cu echipa mea am pus-o din nou pe roate”, a mai transmis ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările