Autostrada Moldovei: Construcţia primelor tronsoane ar putea demara în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
autostrada moldovei fb catalin drula

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a scris, luni, pe Facebook, că anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova, fiind primii paşi concreţi pentru unirea Munteniei cu Moldova prin infrastructură rutieră modernă.

”24 ianuarie 2022. A7 - Autostrada Moldovei. Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova!  a transmis ministrul Transporturilor, cu ocazia Unirii Principatelor Române. 

”Ploieşti-Buzău: 63,25 km. Contractele pentru cele 3 loturi ale acestei secţiuni urmează să fie semnate. Buzău-Focşani: 82,44 km. A fost aprobat Proiectul Tehnic! ”Lansarea în licitaţie a contractului pentru construcţia acestei secţiuni a intrat în linie dreaptă”, afirmă Grindeanu.

”Sunt primii paşi concreţi pentru unirea Munteniei cu Moldova prin infrastructură rutieră modernă”, mai spune ministrul în postare. 

Consiliul Tehnico Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat, vineri, proiectul tehnic pentru autostrada Buzău – Focşani ce va avea o lungime de peste 82 de km, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit sursei citate, suma necesară pentru construcţia autostrăzii Buzău – Focşani va fi asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Pe data de 10 decembrie 2021, secretarul de stat Ionel Irinel Scrioşteanu, anunţa că proiectul tehnic pentru cei 82,4 km, sectorul de autostradă dintre Buzău şi Focşani, care cuprinde şi realizarea unei variante de ocolire pentru municipiul Focşani, a fost avizat de Comisia Tehnică de la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Sursa citată preciza că vor fi realizate 41 de poduri, pasaje, viaducte şi 6 noduri rutiere, valoarea proiectului fiind de 6,1 miliarde de lei, fără TVA. 

„Autostrada Moldovei va fi primul drum de mare viteză care va lega Moldova de Muntenia şi reprezintă cel mai mare proiect de infrastructură finanţat prin PNRR.”, anunţa Ionel Scrioşteanu.

Cu o zi înainte şi reprezentanţii CNAIR au oferit câteva informaţii despre Autostrada Buzău – Focşani.

Potrivit acestora, indicatorii Tehnico – Economici au fost avizaţi în data de 09.12.2021 în cadrul CTE a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii după ce în data de 03.12.2021 au fost avizaţi şi în cadrul CTE CNAIR S.A.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite