Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Autostrada Moldovei: Construcţia primelor tronsoane ar putea demara în acest an

3
24 Jan 2022 11:43:53
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a scris, luni, pe Facebook, că anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova, fiind primii paşi concreţi pentru unirea Munteniei cu Moldova prin infrastructură rutieră modernă.

 
”24 ianuarie 2022. A7 - Autostrada Moldovei. Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova!  a transmis ministrul Transporturilor, cu ocazia Unirii Principatelor Române. 
 
”Ploieşti-Buzău: 63,25 km. Contractele pentru cele 3 loturi ale acestei secţiuni urmează să fie semnate. Buzău-Focşani: 82,44 km. A fost aprobat Proiectul Tehnic! ”Lansarea în licitaţie a contractului pentru construcţia acestei secţiuni a intrat în linie dreaptă”, afirmă Grindeanu.
 
”Sunt primii paşi concreţi pentru unirea Munteniei cu Moldova prin infrastructură rutieră modernă”, mai spune ministrul în postare. 

Consiliul Tehnico Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat, vineri, proiectul tehnic pentru autostrada Buzău – Focşani ce va avea o lungime de peste 82 de km, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.


Potrivit sursei citate, suma necesară pentru construcţia autostrăzii Buzău – Focşani va fi asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
 
Pe data de 10 decembrie 2021, secretarul de stat Ionel Irinel Scrioşteanu, anunţa că proiectul tehnic pentru cei 82,4 km, sectorul de autostradă dintre Buzău şi Focşani, care cuprinde şi realizarea unei variante de ocolire pentru municipiul Focşani, a fost avizat de Comisia Tehnică de la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
 
Sursa citată preciza că vor fi realizate 41 de poduri, pasaje, viaducte şi 6 noduri rutiere, valoarea proiectului fiind de 6,1 miliarde de lei, fără TVA. 
 
„Autostrada Moldovei va fi primul drum de mare viteză care va lega Moldova de Muntenia şi reprezintă cel mai mare proiect de infrastructură finanţat prin PNRR.”, anunţa Ionel Scrioşteanu.
 
Cu o zi înainte şi reprezentanţii CNAIR au oferit câteva informaţii despre Autostrada Buzău – Focşani.
 
Potrivit acestora, indicatorii Tehnico – Economici au fost avizaţi în data de 09.12.2021 în cadrul CTE a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii după ce în data de 03.12.2021 au fost avizaţi şi în cadrul CTE CNAIR S.A.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

m wakki
24.01.2022, 11:52:30

Dacă tot e 24 ianuarie, hai să mai băgăm o minciună Hai să încercăm să mai prostim proștii încă puțin

+1 (1 vot)
Sorin Remoleanu
24.01.2022, 18:00:39

Mult praf in ochi. Acesti ministri, directori, patroni de firme, proiectanti, diriginti, drumari simpli ascund mari nereguli. Pietris de rau in loc de agregate concasate de cariera. Straturi de imbracaminte rutiera mai subtiri decat in proiecte. Dozaj mai redus de bitum in mixturile asfaltice. Bitum de calitate slaba. Compactare necorespunzatoare. Mixturi asfaltice arse la temperaturi peste 200 grade. Asa ajungi repede un rege al asfaltului, un director valoros la CNAIR sau DJDP, un presedinte teribil de CJ sau un primar erou pentru mari realizari, un proiectant pasiv, un diriginte care tine de sase, un inspector figurant. Rezultatele se vad dupa un an sau doi reabilitarile trebuie facute din nou s.a.m.d. Banii pentru drumuri nu mai ajung niciodata. Drumarii formeaza un cerc inchis in care legea tacerii primeaza. Apar noi si noi oameni care vor sa stranga bani pentru conturi imense, concedii in Dubai, pentru case de lux, masini extravagante, amante sau sotii mai tinere etc. Ce se va intampla cand nu vor mai veni fonduri europene si fonduri guvernamentale provenite din imprumuturi facute de stat?

+1 (1 vot)
Adi Bunea
25.01.2022, 00:26:08

Ploiesti-Buzau, autostrada Moldovei. Hai ca-i tare asta.

-7 (7 voturi)
Modifică Setările