Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Autostrada Moldovei: Guvernul a aprobat exproprierile pentru tronsonul Ploieşti-Buzău

1
14 Oct 2021 14:36:33
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook Cătălin Drulă
Foto: Facebook Cătălin Drulă

Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a transmis că, în cadrul şedinţei de Guvern de joi au fost aprobate exproprierile necesare construirii segmentului de autostradă dintre Ploieşti – Buzău, parte din A 7 (Autostrada Moldovei).

„În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat exproprierile pentru imobilele proprietate privată, care constituie coridorul lucrării de utilitate publică de interes naţional Autostrada Ploieşti-Buzău, aflate în localităţile Săhăteni, Ulmeni, Movila Banului, Pietroasele, Stâlpu, Buzău, Ţinteşti, din judeţul Buzău. Este vorba despre o suprafaţă de expropriat de 5.286.269 mp, pentru un număr de 2.389 de imobile.”, a transmis secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit acestuia, Autostrada Moldovei va fi primul drum de mare viteză care va lega Moldova de Muntenia şi reprezintă cel mai mare proiect de infrastructură finanţat prin PNRR.
 
„Pentru cele trei loturi ale primului tronson din Autostrada Moldovei (63,25 km), respectiv Ploieşti – Buzău, au fost depuse luna trecută 39 de oferte. Am cerut conducerii CNAIR ca ofertele primite să fie analizate cu maximă rigurozitate, în cel mai scurt timp, pentru a încheia cât de curând contractele şi a începe lucrările pe această autostradă atât de importantă pentru Moldova, pentru România.”, a precizat Ionel Scrioşteanu.
 
„Autostrada Ploeşti – Buzău
 
Lotul 1, A7 (Dumbrava – Mizil) 
 
Pe cei 21 de km ai Tronsonului 1 – Dumbrava (Autostrada Bucureşti - Ploieşti) - Mizil (DJ 100C) vor fi construite 15 de poduri şi pasaje, 2 noduri rutiere şi un centru de întreţinere şi monitorizare.
 
Lotul 2, A7 (Mizil – Pietroasele) 
 
Proiectul vizează ca pe cei 28,35 de km ai Tronsonului 2 Mizil (DJ 100C) – Pietroasele (DJ 203G) să fie construite 20 de poduri şi pasaje, 2 noduri rutiere şi 2 spaţii de servicii. 
 
Lotul 3, A7 (Pietroasele – Municipiul Buzău) 
 
Pe cei 13,9 km ai Tronsonului 3 Pietroasele (DJ 203G) – Municipiul Buzău (DN 2B) vor fi ridicate 7 poduri şi pasaje, 2 noduri rutiere, un centru de întreţinere şi 2 spaţii de servicii.”, a mai transmis oficialul din Ministerul Transporturilor.
 
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a transmis, luna trecută, că nu mai puţin de 39 de oferte au fost depuse la licitaţia pentru construirea celor 63 km din Autostrada A7 Ploieşti (Dumbrava)-Buzău.
„Mai exact sunt 13 oferte pentru Lotul I Dumbrava-Mizil, 12 pentru Lotul II Mizil-Spătaru şi 14 pentru Lotul III Spătaru-Buzău. ”, a transmis Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.
 
„Mă aştept ca evaluarea ofertelor depuse astăzi să se desfăşoare extrem de rapid şi să avem un câştigător până la finalul anului. ”, a precizat Cătălin Drulă.
 
 
Citeşte şi: 39 de oferte au fost depuse pentru A7 Ploieşti-Buzău. Drulă: Mă aştept să avem un câştigător până la finalul anului

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

m wakki
14.10.2021, 17:53:51

adică deocamdată hârtii și vorbe, nimic altceva singura autostradă din Moldova rămâne merul lui Mandachi să veniți după voturi

+8 (8 voturi)
Modifică Setările